Reklama

Reklama

Film Mateřské galeje přináší příběh Elizy Welch (Uma Thurman) - bývalé spisovatelky, která nyní veškerou energii věnuje výchově svých dvou dětí a internetovému blogu o rodičovství. Eliza má dobrosrdečného, ale duší nepřítomného manžela (Anthony Edwards), který se příliš nestará ani o její trápení, ani o rodinu jako takovou, zatímco její nejlepší kamarádka Sheila (Minnie Driver) jí ve všem rozumí až příliš dobře. Nadcházející den Elize nachystal další těžké zkoušky z rodičovství. Aby v nich obstála, musí si uvědomit, co je ve jejím životě skutečně důležité. Navíc se rozhodla napsat příspěvek do soutěže časopisu pro rodiče na zdánlivě jednoduché téma: “Co pro mne znamená mateřství?” (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

kingik 

všechny recenze uživatele

Obrýlená Uma Thurman hraje matku dvou malých dětí a snaží se celou dobu divákovi realistickým pohledem sdělit, že mateřství je řehole a stereotyp, ale občas se i nějaká ta radost vyskytne, a i vytížená matka si najde čas na psaní internetového blogu. Těžko říct, čím byla tahle role pro Umu zajímavá. Film postrádá jakoukoliv výraznější dějovou linii a pokouší se najít oporu v břitkých dialozích. Nakonec však převládá nuda, ačkoliv několik scén se povedlo, ale nemůžu se zbavit dojmu, že Uma má na víc a tahle role ji dvakrát nesedla. Film si nejlépe užijí matky feministky, ale ani tím si nejsem jistý. A Umě to moc neslušelo. 40% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Po tom premiérovém propadáku v Londýně jsem to musela vidět :) . A nebylo to vůbec špatné ! Realisticky zachycený den na "dovolené" , prožívání, myšlenky - jak se neztratit v mateřství sama sobě, o manželském odcizení. Asi to víc osloví někoho , kdo už zkušenost s rodičovstvím má . Skvostný dialog v autě. Doporučuji. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Chápu, že nejsem cílová kategorie tohodle snímku, ale i z hlediska nějakého formálního filmového pohledu je tohle prostě zvěrstvo. Nuda, šeď, podprůměr a já se divím kam ta Uma Thurman směřuje. Po "Vdané snoubence" je tohle totiž už druhé podobné téma, které Uma točí a ona, jako spíše charakterní herečka, si tímhle pomalu ale jistě podkopává kariéru. Každopádně ta jedna hvězda je za ní. Do you know, that bath toy...? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bolo viac, už len vďaka U. Thurman, A. Edwards a M. Driver. Ako sa snaží mamička vysporiadať každodennými ťažkosťami, hlavne vtedy, keď „viac-menej“ je na všetko sama. Filmový výsledok zachytenie tohto scenára je takmer „katastrofálny“. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Umě Thurman jsem tu uštvanou maminu uvěřila. Její manžel mi přišel občas jako lehce nablblý nebo tak trochu jako velké dítě. Škoda, že tenhle film nepůsobí vůbec komediálně a spíše se přesouvá k dramatu, ale tenhle žánr je mu taky na hony vzdálený a proto vznikl tento nezařaditelný kousek, který se snaží působit jako taková sonda do života matek na mateřské. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Postavu malého Lucasa si zahrali hneď dvaja chlapci, dvojičky David a Matthew Schallippovci. Podobná situácia sa zopakovala napríklad vo filme Christmas in Wonderland (2007), kde si tiež jednu z hlavných detských postáv zahrali dve herečky, dvojčatá. (metal.storm)
  • Film vstoupil do britských kin exkluzivně o měsíc dřív než jinde v Evropě, ale přišlo na něj za premiérový víkend pouhých jedenáct diváků. S tržbou 88 liber (2 490 korun) se tak řadí mezi největší propadáky historie. (Andresito)

Reklama

Reklama