Reklama

Reklama

Jedovatý břečťan 4: Tajné společenství

(TV film)
  • USA Poison Ivy: The Secret Society (více)

Obsahy(1)

Danielle „Daisy“ Brooksová odejde po smrti rodičů z domova a nastoupí na prestižní univerzitu, kde chce začít nový život. Zdá se, že má vyhráno, ale brzy pochopí, že tajný spolek, který ji zlákal do svých řad, je nebezpečný a neštítí se ničeho...  Hrdinka psychologického thrilleru Danielle „Daisy“ Brooksová (Miriam McDonald) po smrti rodičů opustila domov i svého přítele a nastoupila na prestižní vysokou školu, kde chce začít nový život. První dny na Beckshire College se zdají být úžasné - nejen že si jí všimne pohledný děkanův syn Blake, ale také o ni projeví zájem exkluzivní tajné společenství, které dá dívce z venkova najevo, že by ji uvítalo ve svých řadách. Jenže Daisy záhy zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí, a že tajemný spolek se skládá z bytostí, toužících po moci, jež se neštítí žádných praktik, aby dosáhly svého. A to není zdaleka všechno, protože tyhle pokušitelky jsou schopné i toho nejhoršího, třeba i vraždy... Daisy nezbývá než se spojit s Blakem a zbavit se jich jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Technologický postup výroby hlavního jídla s názvem "Hovno na restované cibulce". Ve chvíli, kdy se vám chce srát, vezmete si čistě umytou lopatku a nasere na ni. Toaletní papír můžete spláchnout do záchodu, ten není potřeba. Mezitím, co bude hovno na té vaší čistě umyté lopatce chladnout, vezmete si dvě středně veliké cibule, oloupete je a na jemno (na kostičky) je nakrájíte. Na připravenou pánev nalijete trochu oleje a dáte ho rozpálit na plynový hořák. Když je olej rozpálen, přidáte nakrájenou cibulku a orestujete do zlatova. Pak vezmete čistě umytou lopatku s tím vychladlým hovnem a postupně ho přimícháváte k té dozlatova opečené cibulce. Vše řádně promícháte a restujete na mírném plamenu alespoň 5 minut. Vhodné přílohy: vařené brambory, čerstvý chléb. Věřím, že si tento pokrm vychutnáte podobně, jako i já jsem si vychutnal tento "film"... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když háže vejce na tvůj dům, tak ten jeho vypal !! Teď konečně poznáš, k čemu je Břečťan !!" Přišlo mi velice zajímavé sledovat, jak se tahle série pomalu a jistě ze soft erotického thrilleru postupně vyvinula v naprosto odpudivou píčovinu, byť jsem se velmi dlouho zdráhal tento (s)hit označit až tak hanlivě, nakonec jsem však po zralé úvaze došel k názoru, že právě tohle slovo přesně vystihuje jeho pravou podstatu, a to se raději ani nebudeme přít, zda si vůbec první Břečťan zasloužil celou sérii rozjet !! Nicméně chápu, že právě tyto druhy filmů jistě také mají své fanoušky, a přiznávám, že především Jedovatý břečťan 3: Pokušení mě docela svým bizarním způsobem bavil, navíc minimálně první snímek s Drew Barrymore v hlavní roli si na sebe vydělal, takže se není čemu divit !! Tentokrát se režie ujal kanadský režisér, scénárista a bývalý profesor španělštiny Jason Hreno, kterého rozhodně nelze označit za viníka tohoto průseru, největší podíl viny nese trio Liz Maverick, Peter Sullivan a Michael Worth, kteří coby nezkušení a neplodní scénáristé slátali tak kreténský příběh, až se mi tomu nechce věřit, spoilerování zde vůbec ničemu nemůže uškodit, a tak se prostě musím znovu zamyslet nad tím, jak bezbřeze naivní a idiotská ta sama primární myšlenka nadnárodního přísně tajného společenství se sídlem na univerzitě je, navíc v tomto provedení vyznívá tak věrohodně jako Zemanova nedávná viróza !! ;) Neskutečná spousta dialogů tak tupých jako rezavá pila se dala celkem i očekávat, byť některé hlášky mě neskutečně rozesmály, ač ten záměr tvůrců byl naprosto opačný, stejně jako dost toporní herci, ačkoliv Miriam McDonald v roli Daisy, která se nakonec Břečťanu vzepře, není až tak tragická jako většina ostatních v čele s nechutně nevěrohodnou policistkou Agam Darshi, nicméně silně televizní vzhled, který z filmu dělá spíš nezáživný pilot nějakého kanadského, rozuměj silně inteligentního, seriálu, ačkoliv nesmírně talentovaný kameraman Kamal Derkaoui, který u mě opravdu zabodoval s hororovým Tajemným mužem, se opravdu velmi snaží, ani soundtrack Gregoryho Tripiho rozhodně nezaslouží hanit, ten se rovněž velmi povedl !! A tak nakonec při vší té bídě Břečťan vytrhává i s kořeny, a dělá z něj tak jen hromadu smetí ten nepochopitelný krok studia směrem k nižšímu věkovému ratingu, což mělo nakonec za následek vystříhání všech erotických scén, zkrácení stopáže o více než patnáct minut, díky čemuž Poison Ivy ztrácí i to jediné, kvůli čemu byly předchozí filmy aspoň trochu zajímavé a koukatelné, totiž nahotu, protože tentokrát neuvidíte kozy, ani bobry, tvůrci vám nabídnou pouze výstřihy plné silikonových ňader !! Mimochodem sexy Lindsay Maxwell, známá z Hvězdné brány, kterou zde nějaká moudrá hlava uvádí mezi herci jako první, se snímkem jen mihne, ale to na celkovém hodnocení stejně nic nemůže změnit.. ()

Reklama

Lovely.Bones odpad!

všechny recenze uživatele

Alespoň trochu uznání pro tvůrce, kteří tupě nekopírují původní šablonu jako 2. a 3. díl. To je hezké. Ale nic jiného na tomto filmu hezkého není. A to je velká chyba, když celá tato série je o tom, kdo bude ta další "Pretty Persuasion". A tady žádná není. Škoda. Kdyby tento čtvrtý díl nevzniknul, nic by se nestalo ;-) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, ale ze vsech brectanu mi tenhle prisel po jednicce nejzajimavejsi. Principem absolutne odlisny, ale u filmu jsem se nenudil (PI2) a ani jsem u toho neusnul (PI3). Samozrejme je to naprosta debilita o zlym spolecenstvi a hodny holce z venkova, ktera se s nima nejak nesmyslne zaplete, ale co uz.. Daisy byla pekna (dokonce bych rek, ze PRED vypadala lip nez PO) a vicemene normalni, Azalea mela debilni jmeno a byla to kunda... pokud ale byla reditelka clenkou Ivy League, pak nechapu celou tu saskarnu se ziskavanim hesel na opravu znamek - holky si pomahaj navzajem, tak jim mela snad pomoct, ne? Diktafon po koupeli v bazenu bezvadne fungoval a Will na pozemku DAISY FARM za celej semestr neudelal lautr nic. Jo a Magenta byla trapny koste. Porad tomu davam jen 2* jako cely serii, ale zopakuju - docela me to bavilo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl vstoupit do utajeného společenství, když by se před ním díky tomu otevíraly ohromné výhody, jako je plné stipendium, schválení studentské půjčky a jistota přátelství na celý život? Jenže jak už to tak bývá, každá mince má dvě strany, a vstup do společenství Břečťanu, to nejsou jen výhody, ale také věci, se kterými musí mít každý s čistou a nezkaženou morálkou zákonitě problémy. Jenže jak vystoupit ze společenství, které neváhá takovéto zrádkyně, které z něj vystoupí, klidně i zabít? Jako film je to docela zajímavé, jako psychologický thriller je to však už zajímavé o poznání méně, já bych tento film označil spíše jako drama, které je většinu doby naprosto příjemné a pohodové. Takže chápu, že pokud někdo čekal v tomto případě něco strašidelného či děsivého, tak může být zklamaný, já však v tomto případě nečekal nic a jsem docela spokojený. Tohle byl první díl Jedovatého břečťanu, který jsem viděl, takže nemohu s předchozími srovnávat, ale oceňuji, že děj je zde zcela samostatný a nejsou zde ani žádné odkazy na předchozí díly, takže to funguje jako samostatný příběh, to bylo hodně pozitivní zjištění. Jako film na nudný večer se mi tedy tenhle film jeví naprosto ideálně, já jsem s výsledkem spokojený a nemám pocit, že by to bylo jakkoliv horší než jiné průměrné filmy, proto i tento označuji za průměrný a dávám tři hvězdy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kanadském městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama