Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pěkné překvapení pro mě. Předně musím vyzdvihnout vynikající herecký výkon Petra Čepka, který zahrál svého lékaře prakticky geniálně. Navíc se nejedná o v první řadě kriminální film, ale spíše o psychologický v několika rovinách. Nakolik je člověk schopný se nechat kvůli vlastnímu strachu, pocitům viny či snad špatnému svědomí vydírat? Kam až je schopný zajít, když mu v mládí jde o peníze? O tom svědčí i to, že pachatel je po delších výsleších v podstatě jen oznámen v závěru aniž by bylo úplně jasné, jak na něj vlastně přišli. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Jako detektivka to bylo slabé, jako psychologická studie o něco lepší. Nejlepší výkon podala asi Karolina Slunéčková, její bezskrupulózní vyděračka byla excelentní. Čepek mi přišel poněkud mdlý, Somr se dostal ke slovu až docela pozdě, ale byl bezchybný, Hlaváčová byla dobrá, ale moc prostoru nedostala. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Čepek v roli psychiatra, který si dřívější nelegální nezdařilou kyretáží zavařil na pořádnej malér! Tomu si je vědoma i Karolína Slunéčková, coby bývalá zdravotní sestřička, jenž začne psychiatra vydírat. Po půl roce je nalezena zavražděná a na povrch vyplouvají další skutečnosti, za kterými se může skrývat vícero pachatelů...Perfektní psychologická detektivka s řadou výborně zahraných lidských charakterů herci, kteří se do svých rolí tak vžili, že jsem jim věřil cokoliv, co řekli. Zejména Karolína Slunéčková a její suverénní vyděračská tvář mě doslova vytáčela a smrt jsem jí přál. Tahle zapomenutá detektivka budiž důkazem, že stačí hrstka kvalitních herců, dobrý námět a režiséra, který udrží napětí a atmosféru od začátku až do konce. Za ničem nezaostávající je také hudební složka Milana Šolce, tvořící bezvadný celek, kterému nemám, co vytknout. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Vydíraný psychiatr (Petr Čepek) se se svou vyděračkou (Karolina Slunéčková) potkává v ordinaci. Po její vraždě je pak skoro těžké uvěřit, že ji zabil někdo jiný. A i když se skuteční viník nakonec najde, jistá spojitost s jejími návštěvami v ordinaci, tu přeci jen je...Čepkův provinilý výraz si budu z této televizní detektivky s psychologickým rozměrem pamatovat asi nejvíc. Typická "čepkovina". A zajímavá interakce nejen mezi ním a Karolínou Slunéčkovou ale i Janou Hlaváčovou coby jeho manželkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na televizní inscenaci to nebylo vůbec špatné. Rozhodně zajímavý námět, průměrné – možná lehce nadprůměrné zpracování, ale hlavně solidní herecké obsazení a s tím spjaté výkony ústředních protagonistů. Jasně, viděl jsem už mnohem lepší kriminálky a tohle bylo spíše o psychologické podstatě věci, ale ta se režisérovi podařila navodit opravdu znamenitě. Petr Čepek byl famózní, Josef Somr taky nebyl špatný, Jana Hlaváčová okouzlila především svou charisma a Karolina Slunéčková ztvárnila vyděračskou mrchu rovněž dobře. Jak už bylo řečeno, i bez krve se dá natočit solidní film. 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama