Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Realitný magnát Hamilton Lux stavil na rozvoj starosvetského prímorského letoviska Full Moon Bay, no pri plnení jeho zámerov sa stretne s nečakanými prekážkami. Daniel Wilder je rybárom už celý život a zároveň vlastníkom nehnuteľnosti, s ktorou má Lux veľké plány. Preto sa Lux rozhodne miestne vody zamoriť toxínom, ktorý usmrtí celý podmorský život, v snahe zlikvidovať rybársky priemysel a zbaviť sa tak Daniela. Žiaľbohu, chemické prostriedky na žraloky reagujú tak, že sa zvyšuje ich agresivita. Bez rýb na kŕmenie sa útočnosť žralokov na človeka rýchle zvyšuje. Lux využíva mediálnych kontaktov a snaží sa presviedčať, že útoky žralokov sú náhodné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

adussh odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná pakárna! Příšerný efekty (kdyby byli žraloci plyšoví, vyšlo by to v tomto případě nastejno), nesmyslný scénář (panika nepropukla ani v momentě, kdy už žraloci vyžrali půlku města). Navíc to kromě groteskně nešikovných obyvatel Full Moon Bay, kteří padají přes palubu lodí (a vůbec rádi skáčou do vody z mol, člunů apod.) jako na běžícím pásu byla hrozivá nuda! Odpad! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se hororů se zvířecí tématikou týče, tak jim věnuji docela velkou pozornost a asi ani nespočítám, na kolik jsem už napsal recenze. Především pak na ty, kde figurují žraloci. Tomuto kousku jsem se však již několik měsíců záměrně vyhýbal, protože mě odrazovala ta přepálená stopáž. Televizní film s více než 160 minutami – hrůzostrašná kombinace. Nakonec jsem ale stejně neodolal. Mrzké procentuální hodnocení na CSFD (12%) bylo jasným varováním, že ani tentokrát nepůjde o žádný klenot. I tento kousek je součástí Maneater Series. Čelisti tak opět zůstaly nepřekonány, ale zato se céčkové braky dočkali dalšího přírůstku do své početné skupiny. Asi největší ránu do palice by si zasloužili samotní scénáristé. Vzhledem k tomu že na to byli dva, si mohli dát alespoň trochu práce s vymyšlením nějaké originální zápletky. Místo toho se dočkáme dlouhatánské nudy, která navíc postrádá logiku a při většině scén bude divák jen nevěřícně zírat na obrazovku. Obětí je tu sice opravdu celá kupa (pomalu jsem se začal bát, že žraloci sežerou celé městečko a nikdo si toho za celou dobu ani nevšimne), nicméně ty nikomu nechybí a navíc většina z nich je na stejné brdo. Což se nakonec ukázalo býti ještě únavnější, než debilita jednotlivých postav. ()

Reklama

lxbch 

všechny recenze uživatele

Televizní produkce rozdělila tenhle trhák na dvě části. Zatímco prví část dokáže svou éčkovitost umně skrýt, druhá část doslova klečí na kolenou v bahně braku, aniž by se tvářila s nadhledem, že si ze sebe dělá srandu. Největší problém Invaze žraloků je, že se bere vážně. Když pominu do očí bijící scénáristická škobrtnutí a prvoplánová klišé, stále mě zaráží to, jak je film hloupý. A ta závěrečná idylka? To už jsem si pod sebou dobrovolně podrážel stoličku a věšel se na lustru, protože tak blbý film jsem dlouho neviděl, a to mám prosím béčkové a céčkové (a déčkové...) filmy docela rád. A Daryl Hannah? Nikdy to nebyla nejzářivější hvězda rudých koberců a asi má své důvody, proč si střihla charakterní roli v tomhle komorním dramatu o poctivém rybáři, kterak na kobylku zlému milionáři se dostal. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Kalifornský horský had" Daryl Hannah byla zřejmě též úporně zasažena dopadem celosvětové ekonomické krize, když se rozhodla, že se zaskvěje v tomto pokleslém snímku. Překvapil mě Roark Critchlow, jehož si pamatuji coby jednu z postav nekončící soap opery Tak jde čas, a který si sem odskočil, aby čelil konečnému řešení žraločí otázky. Kromě hezkých a poměrně sympatických ženských tváří, malebného pobřeží, zrychleného žraločího roje, hejna, davu či hemžení (takto různorodě by mohl znít doslovný překlad), nevýrazného postupu děje a pochybné hlavní myšlenky (vypuštění chemikálií do celé zátoky, následné zamoření a zahubení veškeré vodní fauny, kromě žraloků ovšem, kterým se zvýší agresivita a jejich následná spolupráce na vzájemném přežití, mi přišlo poněkud nesmyslné) Vás toho v zátoce s líbivým názvem Full Moon Bay o mnoho více nečeká. Druhá část je totální scénáristický kolaps. Nejvíce asi slovní, v několika scénách i dějový. Se závěrem filmu (jak je vlastně odrazili?) jsem si raději ani nelámala hlavu. A úplný konec jsem čekala výraznější, klišovitější. Takto jen zbytečné prodlužování s marným očekáváním. Ani ne tak úplně nejhorší, jako celkově o ničem. Vždyť už to znáte nazpaměť i pozpátku. "Co když z toho svinstva budu mít rakovinu, nebo mi třeba vyroste další ruka?" ()

Shakers odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší s filmov kde je scenár strašne tupý, efekty strašne príšerne, réžia neschopná, herci totálne o ničom a mohol by som pokračovať takto až do noci.Proste je to skratka neskutočne hororový film.Má to dokonca napísané aj v žánri, tak čomu som sa ja vlastne čudoval ?Vlastne áno, čudoval som sa jednej veci a to je tých 160 minút.Proste ďalší neschopný film o žralokoch.Spielberg bude asi viesť dosť dlho a dokonca mu ani nikto nešliape na päty.Ale tak to mám rád, Spielberg proste musí byť najlepší.Ale mohli by sa už posnažiť. 9% - Odpad! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama