Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Mě to po příjezdu na chatu u jezera začalo dost bavit. Je pravda, že by bylo třeba pořádně stříhat. Dvoudílná stopáž je naprosto zbytečná, už jen proto, že prvních pět minut druhého dílu je úplně bezúčelných. Ale Brosnan se mi líbil, Melissa byla rozkošná!, atmosféru to mělo a Kingův příběh standardně dobrý. 70% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nepovedlo se, bohužel. Zpracování mojí nejoblíbenější povídky od mého zamilovaného autora je v televizním hávu velmi mdlé, prázdné, zkratkovité a některé scény opravdu doslova předramatizované (příkladem může být poslední scéna s nůžkami v koupelně). Nevím, zda vůbec bylo rozumné pouštět se do filmového zpracování této knihy, protože King je zde opravdu ve výborné formě. Garris absolutně zklamává v zachycení atmosféry, ve vykreslení charakteru hlavních postav a celkově snímek působí velmi nekonzistentně a schématicky. Ano, vše důležité se dozvíme, ale způsobem, který je skoro neuctivý. Pierce Brosnan je skvělý herec, ale zde zapadá do podprůměru, což lze jistě připsat volbě zpracování. Často nemá co hrát, občas nuceně přehrává a jeho tradiční charisma nefunguje, protože postava je naprosto plochá a nezajímavá (na rozdíl od knihy). Potěšila Melissa George, nicméně ta se opravdu spíše mihne. Nerad se opakuju, ale příště to chce trošku invence a energie do zpracování děl mistra Kinga. Těšil jsem se, přežil jsem to ve zdraví, ale hodnotit musím spíše záporně. 4/10! ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Kingova kniha "Pytel kostí" se mi líbila moc, bohužel film už za moc nestál.. V podstatě za to může asi pan režisér se spousty nicneříkajícími záběry a hluchými místy.. Myslím, že ti, kteří nečetli knihu, musí mít v hlavě zmatek.. Ale musím uznat, že se předlohy držel dosti věrohodně až tedy na moderní technologie, které v době vzniku knihy (1998) ještě nemohly existovat (notebook, iPhone atd.).. Kdyby byl celý snímek stejně našláplý stejně jako posledních 30 minut, tak by to pravděpodobně mojí drahou polovičku neuspalo :-) ()

webhead 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se stalo rutinou, že pokud nedostane filmovou adaptaci Kingova díla schopný režisér, dopadne to opravdu špatně. Přestřelená stopáž, která téměr nuceně kopírovala každou scénu knihy byla úplně zbytečná. Některé střihy byly vyloženě vtipné. Neuvěřitelně špatný kontrast mezi děsivými scénami a Mikem Noonanem, který si právě za veselé hitovky vyběhl na jogging absolutně nedával smysl. Jediné, co můžu pochválit je fakt, že režisér nezměnil hlavní myšlenku knihy, jako tomu bylo například u Pavučiny snů. Pierce Brosnan hrál skvěle, ale z hovna bič neuplete ani on. Nejlepší část filmu byla bezpochyby pouť z minulosti v čele se Sárou Tidwellovou. A závěr filmu? "Oh, vy jste tu ženu zabil nůžkami před malou dívenkou? ale cože? ona byla zlá? tak to je ok, můžete jít a holčičku si vzít s sebou". ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a velmi poutavě natočený film o spisovateli, kterému zemře žena, a protože se cítí sám, nedaří se mu psát a vydavatelé ho honí z novou knihou, rozhodne se odjet do domu u jezera, který zdědil a kde mnohem víc cítí přítomnost své ženy, protože zde trávila spoustu času. Také ho znepokojuje, že jeho žena v době smrti byla těhotná přesto, že jim doktor řekl, že děti mít nebudou a tak chce zároveň odhalit, co za tím je. Tajemství, které však odhalí, má úplně jinou podstatu ukrytou v dávné minulosti. Trochu bych vytkla částečnou předvídatelnost a to s tím louhem na konec, to by mě jako mrtvolu z neklidnou duší rozhodně nepřesvědčilo, abych přestala strašit, spíš naopak, ale jinak se mi film líbil. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga z roku 1998. Jedná se již o režisérovu šestou adaptaci příběhu slavného hororového autora. (Nach)
  • Ve filmu se objevuje několik odkazů na autora knižní předlohy a jeho další tituly. Příkladem je scéna autogramiády, kde je zmíněno jméno Annie Wilkisové. Stejně se jmenovala ošetřovatelka z Kingovy knihy „Misery“. Zmínka o nalezeném díle Richarda Bachmana zase upozorňuje na pseudonym, který si Stephen King vytvořil. (Nach)

Reklama

Reklama