Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový moc milý film podle skutečných životů. Úžasná Meryl Streep jako stejně úžasná manželka velvyslance v Paříži, kde se zamiluje do francouzské kuchyně, tvrdohlavě projde kurzem vaření se samými muži -z ženského ji totiž vyhodili:-) Elegantní padesátá léta a ona se se svojí přítelkyní rozhodné vydat francouzskou kuchařku pro americké ženy, s energií a šarmem sobě vlastním. Amerika, současnost...jedna mladá žena s hodným mužem, s nímž se přistěhuje do podnájmu nad pizzerií, se kvůli osobní nespokojenosti se svým životem rozhodne za jeden rok uvařit úplně všechny recepty a napsat o tom blog. Během této doby se s ní povahově přes několik desítek let prakticky ztotožní...a vaří...takové skvěle odpočinkové, laskavé a určitě vás přepadne hlad nebo začne honit mlsná:-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velké ambice, velká Meryl, velká blbost. Jelikož se ve mně poslední dobou probouzejí kulinářské instinkty, což se projevuje i zvýšenou chutí na filmy o gastronomii, jsem z Julií obzvlášť nešťasten. Stejně jako byl nešťastně zvolený způsob paralelního vyprávění. Linie z 21. století dává s velkým předstihem odpovědi na otázky, které bychom si mohli klást v souvislosti s linií ze století dvacátého. Víc než u jiných romantických komedií tak předem víme, co se stane. V usilovném hledání souvislostí mezi životy obou žen není Ephronová moc úspěšná. Jakoby si odmítala připustit, že Julie a Julia obývají dva úplně jiné světy a kdyby došlo k jejich setkání, marně by hledaly společnou řeč. Ambiciózní počin o terapeutických možnostech vaření se rozpadá na dvě uondané komedie, z nichž jenom jedna je díky Meryl párkrát vtipná (a spíše tím, s jakou chutí se herečka ponořila do své role než zásluhou scénáře). Amy Adams také nehraje špatně, ale její motivace je nejasná a chování i v rámci žánru příliš šablonovité. Nora Ephron bohužel znovu potvrdila, že z ní pokračovatelka Billyho Wildera, jehož Sabrinu jistá část filmu silně připomíná, nebude. Apendix: Kdo Julii Child nezná, z filmu ji lépe nepozná. 50% Zajímavé komentáře: Nathalie, larelay, Flipper, Cushing, ZkuKol, Ketri ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka, ktorej dominuje herecký výkon Amy Adams, rozpráva s ľahkosťou dva pozoruhodné ľudské príbehy, v ktorých nejde len o varenie, ale aj o osobné problémy alebo vonkajšie vplyvy. Veľmi nudná a nevydarená snímka o varení. Normálne mám také snímky na háku, ale tu hrala Amy Adams a preto som si to nemohol nechať ujsť. Bohužiaľ tu nevyzerala ani atraktívne s chlapčenským účesom a to nehovorím o odpudivej Meryl Streep s trvalou. Jediným plusom bola jedna doba, v ktorej sa dej odohrával a to konkrétne rok 1949. Rozhodne sa jedná o snímku, na ktorú si po týždni ani nespomenieme a preto nemá najmenší dôvod byť niekomu odporučená. Hodnotenie dvíha len retro doba a Amy. Inak sa nič nevydarilo. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Príjemne naladená komédia, ktorá sa čiastočne odohráva v dvoch obdobiach..Meryl Streep má divný prízvuk, ale stále je vynikajúcou herečkou...prekvapením je pre mňa Amy Adams...ktorá sa mi v poslednej dobe začína páčiť čím ďalej viacej...z tejto chuťovo originálnej komédie, cítiť prirozdzené nadšenie...čo je fajn, ako aj celý film ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poměrně rád sem tam něco uvařím a ještě radši to pak sním :) a to je možná taky důvod proč se mi Julie a Julia poměrně dost líbila. Samotný nápad - blogovat kuchařku není vubec špatný a kupodivu funguje i na plátně. Meryl Streep totiž ze sebe zase dělá toho šíleného "diblíka" a celou "historickou" rovinu tak hodně zesměšňuje a odlehčuje. Hlavní linka s Amy Adams tak stojí na pevných základech a přidává oné šílené Maryl trochu příběhu, obsahu, no prostě té omáčky. Největší problém jsem měl v právě v tom že Julie a Julia je vyloženě ženský film a několik momentů a problému v roce Amy mě vyloženě iritovalo. Přesto jsem se se svou drahou polovičkou poměrně dobře pobavil a o tom Julie a Julia. Nic vážného, ale odlehčení na jeden večer moc dobré... Bon appetit! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film Meryl Steep se jménem Julie v názvu, první byl její filmový debut ve snímku Julie (1977). (CliffLee)
  • Ve scéně, kde filmová Julia Child naseká celou hromadu cibule, se natáčelo s opravdovou cibulí. (Ernia)

Reklama

Reklama