Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouho očekávané shledání Jodyho Deakese (Michael Burns) s otcem konečně nadešlo, a mělo život v pravdě jepičí. Trvalo přesně do té doby, než je dostihl lovec odměn Santee (Glenn Ford), jehož rychlá ruka se postarala o to, že se Jody ve svých devatenácti stal sirotkem. Mladík chce pomstit smrt muže, na jehož hlavu byla vypsána odměna, a kterému celý život říkal táto. Přidá se proto ke starému pistolníkovi a čeká na svůj okamžik. Poznání, že Santee je tvrdý ale poctivý chlap, který v srdci nosí dávnou bolest, ovlivní natrvalo jejich vztah. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný western s hvězdou amerického filmového Západu.. Hudba, herci, vše je komplexní a dobře se doplňuje. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Průměrný western, který začíná přeci jen netypicky. Viděno ve slovenském dabingu, který hodnotím jako velmi slušný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kamera snímá téměř intimní detaily v dlouhých záběrech, které od začátku dávají tušit, že tenhle western bude řešit hlavně psychologii postav. I když příběh lovce odměn se bez střelby neobejde, největší drama je ve vztahové rovině. Muž, který zoufale postrádá syna a mladík, který potřebuje otce, se potkávají za nejhorších možných okolností, když první zastřelí otce toho druhého. _____Mladíkovu touhu po pomstě ale uhasí poznání, že Santee je férový chlapík, který nosí jizvy nejenom na kůži. Do vznikajícího náhradního vztahu otce se synem zasáhne parta vraždících pistolníků, kteří se chtějí pobavit v místním nevěstinci. Scéna přestřelky v bordelu, kterým pobíhají vyděšení koně, má téměř apokalyptický rozměr. _____ Působivý je začátek, kdy není muži, neúnavě stopujícímu prchající bandu, dlouho vidět do tváře. Šokem je konec filmu, kdy se opravdu nedá jednoduše odpovědět, jestli to dopadlo dobře. /29. 7. 14./ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

I po rokoch len priemer, navyse ma to dobry namet. Tvrdy chlap, ale poctivy nosi v srdci davnu bolest, preto hoci sa mladik chce pomstit, veci sa budu dalej komplikovat Ako presne, to nech si kazdy zisti, najlepsie pozeranim filmu  : 63 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film má lepší začiatok ako koniec. Nejde o typický western, skôr o drámu vsadenú do westernového prostredia. Síce sa sem tam chovajú postavy rozpačito, vcelku ide o solídny film. Videl som film po slovensky a takisto sa mi slovenský dabing páčil. Hodnotenie: 60% ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, zpracování zůstalo v rovině syrových ingrediencí, bez soli a omastku. Jedna hvězda za kameru, která se snažila překonat omezení videoformátu a televizní estetiky. ()

Reklama

Reklama