Reklama

Reklama

Killing greed

Česko, 2007, 40 min

Režie:

Petr Vaněk

Obsahy(1)

Bláznivému vědci se podaří vytvořit plyn, který dokáže probudit mrtvé zpět k životu. Plyn koupí překupník s vidinou rychlého zisku. Brzy je mu ovšem v patách neúprosný vládní agent, který likviduje každého kdo přišel s plynem do kontaktu. Dříve než stihne překupníka zabít, dostane se už kufřík k jiné osobě která ho otevře a vypustí tak plyn do ovzduší. Za nedlouho je okolí plné oživlích mrtvol, které pojídají všechno živé. Překupníkúv bratr a jeho kamarád jsou během táboření napadeni nemrtvými a začíná boj o holý život nejen se zombiemi, ale i vládním agentem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

iolaos 

všechny recenze uživatele

... ucinkujici podporim ctyrma hvezdickama... je nepochybne jasne, ze zde nelze aplikovat bezna meritka kvality filmu.. ,ale je treba srovnavat s jinou stredometrazni amater_splatter svetovou tvorbou... a rikam ze kompozice "killing greed" je nadprumerna vzhledem k jinym nezavislym splatterum, ktere sem videl... a ze to ma lehce kriminalni slozku :) je jen ku prospechu veci, rovnez je sympaticka zeme puvodu .... 8/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře, počítá se snaha za amatérských podmínek a málo peněz vytvořit hodně muziky. Killing Greed ctí pravidla a základy žánru. Jen mě mrzí, že po dlouhé době konečně zase u delšího českého hororu to musí být zrovna zombie (i když je jasné, že zřejmě na cokoliv jiného v podobných amatérských podmínkách než zombárnu nebo slasher by bylo potřeba asi více peněz a trikových zkušeností). Příbeh je docela v pohodě, střih a hra s kamerou taky, jen herecké výstupy jsou místy dost slabé (vědec neuvěřitelně přehrává, spíše než herecký výkon podává sebeparodický pokus o nejdebilnější roli), naopak vlasatej týpek (příště alespoň sednoucí paruku!!!!) je docela dobrej. Stejně tak dialogy a monology – ty snad měly vytvořit komediální atmosféru? Dost shazují jinak dobře vedenej film. No, pokud by jste v sobě chtěli ukojit tu vlasteneckou stránku a podpořit český produkt, za shlédnutí to stojí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle beru jen jako pokus o vtip natočit český amatérský zombie kraťas. Jediné co můžu hodnotit kladně jsou srandovní hlášky a tvůrčí smysl pro humor. Jinak je to ovšem jedna velká tragédie. Špatná kamera, nic moc gumové masky, nepříliš povedené gore efekty to všechno šlo na úkor malého rozpočtu a kvalitativně bych to hodnotil asi jako HDP. Tento snímek stačí vidět jednou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Amatérský český pokus o zombie exploitation (zařadil bych to sem, protože se to snaží hlavně o gore a děj to nemá skoro žádný), který se ale podle mě moc nepovedl. Začne to ještě celkem dobře, ovšem pak se tam rychle objevují postavy, co následně rychle zemřou a i k těm, co vydrží o trošičku dýl, si nemá jak vybudovat nějaké sympatie, protože o nic ví strašně málo a někdy naprosto nic. Většinu filmu se tady jenom pobíhá nebo zombící někomu žerou nějakou část těla. A tady přicházím k další části hodnocení, a to ke gore. A to se bůhvíjak nepovedlo, na amatérské poměry se to sice jakž takž skousnout dá, ale šlo by s tím mnohdy pracovat mnohem líp (a hodně špatné to bylo především ve finále). Ještě horší jsou však ty bezemoční herecké výkony, protože když se tu herci pokoušejí křičet, zní to dost směšně. Nejvíc se mi na tom líbila ta kamera, která sice není extra moderní (proto někomu může kvalita vadit), ale obrazy dělá pěkné a z prostředí lesa se mnohdy snaží vytěžit (na amatérské poměry) maximum. Tu snahu oceňuji též, ale moc povedené to opravdu není. 2* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je až nechutné že nejlepší Český film pochází z amatérské produkce. Hlášky super(Jeden chlap: Prosím, zab mě taky... Druhý chlap: Nasrat, chcípneš tady):-D, Trikař se vážně vyřádil, masky byly naprosto dokonalé, narozdíl do věčiny těch zombiíí béček poslední doby(viz: Day of the dead2). Herci na úrovni sice jim toho moc neuvěříte ale nejsou ani vyloženě slabí. Největším mínusem je předabování některých postav, ale jinak dávám palec nahoru, a těším se jestli vznikne nějaké pokračování... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama