Reklama

Reklama

Magdaléna, zbavená hanby

  • USA Magdalena: Released from Shame (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jedna žena přichycena při skandálním smilstvu, další odmítnuta a ignorována pro její promiskuitu, jiná zase izolovaná 12 let pro nemoc a nečistotu a vdova odmítnuta okolím, která oplakává svého jediného syna ... Jejich životy jsou bolestně protkány hanbou, smutkem a beznadějí. Po třech letech následování Ježíše, Marie Magdaléna viděla všechny tyto věci, i mnohé jiné. Byla svědkem zázraků, změněných životů a účinku obnovené naděje na životy lidí. V úžasu nad tím vším se Marie naučila od Ježíše nový způsob pohledu na lidi. Ježíš radikálně změnil i její život tím, že ji vysvobodil ze zajetí zlých duchů - zbavil ji hanby. Marie Magdaléna je vypravěčkou a současně účastnicí příběhu Magdaléna - zbavená hanby. Převypráví nám příběh o změněném životě těch, kteří se setkali s Ježíšem a byly jím také zbaveni hanby. (TV Noe)

(více)

Recenze (3)

Una111 

všechny recenze uživatele

Byl by to pěkně, vkusně udělaný film, ale.... Neměla bych žádných podstatných připomínek, kdyby nebylo jedno velké ALE... Děj vypráví Máří Magdaléna, takže určitý důraznější akcent na ženský prvek celkem chápu. Jenže zde podle mého mínění přebujel až do jakési nezdravé míry, a to zcela v dnešním pokřiveném feministickém chápání žen. Apoštolové musí ustoupit do pozadí a člověk by málem řekl, že Pán Ježíš sestoupil z nebe výhradně kvůli ženám a jejich společenskému osvobození. Marie Magdaléna je zde chápána jako jeden z evangelistů, je to vlastně tzv. Mariino evangelium, které nám hlavní hrdinka vypráví. Nevím, ve které denominaci je přijímáno, ale katolickému pojetí to neodpovídá! Je to škoda, protože tenhle film měl určitě našlápnuto na vyšší hodnocení. Nejsem velký příznivec filmů tohoto typu, filmů, které jsou pro některé diváky prvním a často i posledním setkáním s Novým zákonem, čtení Písma svatého nahradit ovšem nemohou. Pro nevěřícího diváka svůj smysl asi mají. Film Magdaléna: Zbavená hanby však ani těmto divákům na základě výše uvedeného doporučit nemohu! ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dobré filmové spracovanie života Márie Magdalény. Jej uzdravenie a oslobodenie od zlých duchov je motívom aj pre súčasného človeka, zaplaveného nemravnosťou, neverou a hedonizmom. ()

Reklama

Reklama