Reklama

Reklama

Dva kamarádi Dan (William Holden) a Tod (Glenn Ford) se po skončení války severu proti jihu jen tak potulují krajinou. Nemají peníze a tak se občas kvůli shánění obživy dostanou do malérů. Jednoho dne se musejí kvůli pronásledování rozdělit, aby se nakonec znovu potkali. Každý ovšem na jiné straně společnosti. (Mol)

Recenze (7)

Mol 

všechny recenze uživatele

Chvílema trošku pokus o komedii (zápas v ringu) což mi přišlo v tak jinak skvělém filmu zbytečné. Mno a chvílema jedny z nejlepších scén jaký jsem kdy v kovbojkách viděl. Jako když Danny přeskočí barovej pult a kopne do tváře barmana nebo závěrečná honička ve městě. Navíc mladej Holden a mladej Fort jsou naprosto výborní. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý western, jehož hlavními hrdiny jsou dva kovbojové, kteří se po skončení občanské války snaží někde "upíchnout" a pořád se jim lepí smůla na paty. Začíná jako bezstarostná komediální jizda. Užijeme si velmi vtipný boxerský zápas, přepadení, honičky, nepovedený pokus o uloupení kočáru s koňmi atd. Pak film přejde do vážnější polohy, ve které zůstane až do konce. První půlka byla jednoznačně za pět. Ve druhé půlce už ten film pro mě nebyl tak zásadní, ale pořád si udržel vysokou úroveň, takže nakonec dávám lepší čtyři hvězdičky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých scén a skvělé herecké duo Holden-Ford. Z příběhu potěší přátelství hlavních hrdinů a vývoj tohoto vztahu v různých situacích. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dvojka veteránů z konfederační armády si dlouho nemůže najít místo v poválečném světe, který je sice oficiálně mírový, ale ve skutečnosti se stále bojuje - a to o dobytek. Nakonec se charaktery obou přátel ukážou natolik rozdílné, že je postaví proti sobě. Zvlášť, když se ještě mezi ně vklíní jedna svéhlavá rančerka. Bratrovražedný boj z pozadí nenápadně diriguje jeden z nejzajímavějších filmových padouchů, kterého jsem kdy viděla. ____ Komediální nádech westernu je patrný hlavně v první polovině filmu. Přes docela drsné momenty se ale film humorných chvilek nevzdává až do konce. A jak se shodnu tady s ostatními, snímek obsahuje i nejfantastičtější boxerský zápas od doby Světel velkoměsta ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zabavny western s mojou oblubenou ustrednou dvojkou. Skoda len, ze Glenn Ford je tu trochu upozadeny a film sa vo väcsej miere sustredi na Holdena. Keby dostali rovnaky priestor a este viac vyostrili konflikt medzi nimi ohladom osudovej zeny, tak by film dostal poriadne grady a kludne by som dal aj piatu hviezdicku. Ale aj takto je to jeden z tych lepsich westernov. Mna na filme najviac zaujala fantasticka charizmaticka postava zubara Buforda 'Doc' Thorpa v podani Edgara Buchanana u ktorej nikdy neviete, co spravi a ci je kladny alebo zaporny hrdina. P.S: ten boxersky zapas je fakt nieco neskutocne, uz len kvôli nemu to stoji za to vidiet. 8/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Herec Edgar Buchanan, ktorý hral úlohu zubára Doca Thorpa, sa predtým ako sa stal hercom učil za zubára. (Michal74)
  • Lokomotíva použitá v scéne s dokončením železnice bola vyrobená v roku 1861 a bola používaná na dopravu zlata z Virginia City počas americkej občianskej vojny. (Michal74)
  • Štúdio dopravilo pre účely nakrúcania 500 kusov dobytku z Texasu. (Michal74)

Reklama

Reklama