Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom filmu je, že začne docela dobře a zajímavě, ale čím víc se blíží ke konci, tím je to horší a horší a poslední půlhodinu už je to docela nesmyslná splácanina. No jo, slavná kapela (kterou já vůbec neznám a nikdy jsem ji neslyšel :-)) si chtěla zahrát ve filmu, každý z ní tam je cca 20 vteřin a kvůli tomu museli vymyslet a natočit celej film. Taky to tak dopadlo. Ale masky chlápků nejsou špatný. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

3 mesiace v kuse ma priateľka lákala, aby sme si to pozreli, že to ešte nevidela. Spravil som chybu, že som si to pozrel... Už po necelej polhodine sme sa po sebe rozpačito pozerali. "Zlatko, chceš to dopozerať?", spýtala sa ma. Odvetil som niečo v tom zmysle, že počkám aspoň na pointu. No, ehm, lenže tá pointa neprišla... Takže zabitá hodina a pol života. Aspoň jedna * za tých Lordiov =) Radšej by som si však pozrel kvalitne natočený triler s horrorpunkovými MisFiTs. ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Od skupiny Lordi jsem viděl snad všechny videoklipy, vždy jsem byl nadšený jejich kreativitou a říkal jsem si, jaká by to byla paráda natočit s nimi film, stalo se. Z počátku jsem byl celkem spokojený, tajuplná atmosféra mě naplnila očekáváním a já si říkal, konečně dobrý horor. Čím více se však ukrajovalo ze stopáže, tím více jsem se nudil, jako by se příběh zastavil a neustále se opakovalo to samé dokola a dokola, zastavený čas byl vlastně i jedním z aspektů příběhu, ale v tomto případě to spíše vypadá na zastavení myšlenkových pochodů u tvůrců děje, že by došly nápady? Sem tam něco někde vylezlo ze tmy a pak nic. Z filmu mám prostě pocit, jako bych se díval na nesestříhaný videoklip, nestvůry dělají totéž co ve videoklipech, stojí stejně, chovají se stejně, stejně vystupují. Nejvíce mě dorazil konec, hlavní "obluďák" a nezmůže se na nic víc než jen stát a několikrát zařvat???? ....Možná si neuvědomil, že není na koncertě, ale že točí film....no a pak úplný závěr, to už je opravdu no comment. Plusem jsou snad jen efekty, poměrně zajímavé prostředí a místy slušná atmosféra. Lekacích momentů se také pár najde, ale nic výrazného to není. Je to škoda, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hledají ti lidé pokladnu za účelem uhrazení regulačního poplatku? Či bloudí v časové smyčce předpeklí (říkejme jí třeba „Silent Hospital“), aby na ně čas od času vybafl nějaký uvřískaný duch, Pučmeloud, či metalista? A není to jedno, když si člověk po chvíli musí vrazit mezí víčka červenou tužku? Abych řekl pravdu, víc by mě vyděsilo, kdyby se po chodbách Bulovky producírovali nenamaskovaní členové kapely Kroky Františka Janečka.. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol celkom slušný, sú scény z ktorých dostanete strach ,ale nie je ich až tak veľa.V ďalšej časti filmu už celkovo dej začína upadať a cítite stereotyp.Klasický horor v ktorom začínaju postupne umierať postavy a zostane len jedna alebo dve a tie buď prežiju a zachránia sa alebo zomrú.Príšery a duchovia sa mi nezdali strašidelný a nedokázali ma vystrašiť, takže to tiež vytýkam "hororu". Miestami máte doslova chuť film vypať pretože je to nuda. Možno že jedine čo ma v tomto horore upútalo a zalúbilo sa mi bola veta zo zaseknutého výťahu: "Ani šéste ani sédme, ani peklo ani nebe" Filmu dávam slabých 20%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)
  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)

Reklama

Reklama