Reklama

Reklama

Německý film z nedávné historie se vrací k důležitému mezníku moderních dějin, jakým bezesporu je postavení berlínské zdi. Fiktivní příběh německé rodiny se odehrává v srpnu roku 1961. Na jejich osobním osudu se vlastně ukazuje tragédie celého německého národa. Manželé Hans a Katharina se snaží přežívat, jak se dá. Hans například drobným pašováním mědi při každodenním přejíždění mezi východní a západní oblasti za prací. Na Západě vše předává svým přátelům. U nich také jednoho dne zůstane po bouřlivé oslavě s manželkou. Oba chtějí to nejlepší pro dospívajícího syna Paula, který zůstal u přítelkyně na východě. Mezi rodinu vstupuje pověstná zeď, která odtrhne rodiče od syna. Paul je loajální "pionýr", ale jednoho dne pochopí, že je využíván režimem při styku s rodiči. Hans a Katharina, tak jako tisíce jiných, ztrácejí všechny iluze o společnosti, ve které žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

fooggyy7 odpad!

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh. Málem jsem se potrhal smíchy jak bojuje hodnej kapitalista proti zlému komunistovi. Uvědomme si ovšem, že pár let předtím bojovali hodní komunisté proti zlým kapitalistům za účasti stejných kinematografům. Už 30 let je mi z těch filmů na blití jako mi bylo stejně 30 let předtím a proto provolávám Sláva Ukrajině ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Představte si život jako domeček z karet. Jednoho večera si odskočíte přes řeku na druhou stranu. Ráno se probudíte a zjistíte ,že návrat je vám odepřen. Stojíte tam a sledujete jak poslední karty vašeho domečku poletují ve větru a doufáte ,že vítr bude mít příznivý směr a něco vám přivane zpátky. Ale léto je studené a vítr je vrtkavý. Někdy to trvá ...skoro 30 let... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde proti sobě stojí silné téma a průměrné zpracování. Rozdělení jednoho města a národa a v lidské rovině pak i jednotlivých rodin pochopitelně vyvolá velkou dávku emocí a funguje stoprocentně. Za závěrečný komentář a tragické vyústění příběhu nemůžu dát méně než tři hvězdičky. Na druhé straně, režie určitě není objevná, scénář je jen průměrný a zejména vedlejší postavy jsou hodně zploštělé. V některých případech jsou zjednodušeny do nechtěné karikatury, zejména u představitelů východoněmecké státní moci. Herecké výkony zapadají do typické německé televizní produkce, tzn. že sice nejsou pod psa, ale určitě neuchvátí. Celkový dojem: 50 %. ()

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Tolik nadšených ohlasů bych u tak průměrného až špatného filmu nečekala. Téma samotné snad působí zajmavě a chytlavě, ale forma podání je mizerná a pro mě naprosto nezajímavá. Postupně jsem jako jako divák skutečně ztrácela iluze o kvalitě tohoto "díla". Je to hloupé, ale nevydržela jsem ani do onoho zmíněného dechberoucího konce. Příliš toho nelituji. ()

czdmaso 

všechny recenze uživatele

Představila jsem si, že někdy ´ve ´45 anebo ´68 by se spojenci dohodli, že ode "dnes" bude v Praze levá půlka Vltavy demokratická a pravá komunistická..... Nějak jsem přesně nevěděla, jak to bylo s berlínskou zdí - tahle část dějepisu se za času mých studií jaksi nevyučovala. Šílené.......... Na televizni počin fakt dobré ! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama