Reklama

Reklama

Danielle (Alanna Chisholm), mladá a pohledná studentka psychologie, prošla nedávno velmi traumatizujícím zážitkem a hledá ve svém životě novou rovnováhu. A zdá se, že by ji mohla najít díky velké změně. Proto se také rozhodne přestěhovat do letitého, zdánlivě bezpečného viktoriánského domu. Jenže právě její příchod probudí dlouho spící síly temnoty, které o sobě dávají stále hlasitěji vědět. Naneštěstí Danielle nevěří ani její sestra Anna (Lauren Royová), která předpokládá, že jde jen o další projev dívčiny psychické rozkolísanosti. A proto nevidí, že se domu a Danielle postupně zmocňuje duch psychopatického vraha malých dětí, jehož se zřeklo i samo peklo a odeslalo ho do pozemského vyhnanství. Poslední, kdo může mladou dívku zachránit, je právě její sestra. To už se však dostává ke slovu „křeslo hrůzy“, děsivý mučící nástroj, který snad ani nemohl vzejít z našeho světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

obitus 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad toho, že to prostě jde. Jde natočit zajímavý a zábavný horror, aniž byste měli hodně peněz nebo zástupy hvězd. Stačí lehce originální námět, slušné herce (v tomto případě herečku), které projekt zajímá a především talentovaného tvůrce. A Brett Sullivan (mimochodem, celé se to natáčelo u něj doma) jím rozhodně je. Napětí narůstá s každou minutou, atmosféra houstne a divák, který nečeká od každého horroru nový Saw, se královsky baví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Během let jsem odhalil četné jasnovidce a spiritisty jako šarlatány, ale nad hypnotickými schopnostmi Mordecaie Zymytryka, dodnes stále žasnu. "Harry Houdini 1921". Opět jeden dům ve kterém straší. Já bych asi ihned utelk, ale to by byl konec příběhu, titulky a divák by nic neviděl. Holky jsou odvážnější. Mix stokrát viděného, nahrávací zařizení, tajná místnost, hrací skříňka a duch. Ovšem duch je krásně a strašidelně povedenej. Něco jako Casper, ale filmově. Takhle jsem si vždycky představoval ducha. Teď nemyslím tu možnou reinkarnaci, ale když jej hlavní hrdinka poprvé vidí jako mlžný obraz - to bylo strašidelný. CITÁT - Něco je s tím domem.......... Hudba zdařile podtrhuje mrazivé scény a některé kamerové záběry jsou také povedené. CITÁT - Podněcuje strach mojí fantazii, nebo fantazie živý můj strach?............ Je to celkem zajímavé, ale jen průměrné drama, inspirované příběhem Edgara Allana Poa "Merdecai Zymytryk". ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hrozně nudná hovadina. Až na scénu s křeslem, kdy při každém nadechnutí se oběti sevře o centimetr hrudník se ve filmu nic neděje. Pouze psychotické stavy jedné stupidní špindíry požírající maso pro kočky! Je to film o třech hercích, z nichž jeden si zahraje asi 5 minut! OBSAH FILMU : Daniella je mladá studentka psychologie, která se snaží změnit svůj život a tak se přestěhuje do starého domu ve viktoriánském stylu. V domě dívka probudí ducha vraha, který přemění Daniellyn život v trosky....... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si u tohoto filmu asi na dvacet minut zdřímnul, ale jinak to nebylo zas až tak zlé, jako některé jiné horory z poslední doby. Sice klišovité jako málo co, ale dívat se na to dalo. Snímek začíná jako klasická duchařina o tajuplném domě (tehdy jsem usnul) a končí jako Saw-like thriller, přičemž obě části jsou velice, velice převídatelné, a tudíž pro diváka, který má něco nakoukáno, naprosto zbytečné. 35% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To je teda hanba, takto pokazit dobry film o duchovi. To co malo byt? Strasne uboho urobeny film, v ktorom nie je ani naznak dobrej atmosfery, aby ste sa mali i co najmensi strach, co sa bude diat dalej. Stary viktoriansky dom bol asi z toho najlepsi a to trapne kreslo, akurat tak vhodne do ohna. Najviac mi liezlo na nervy, ked postava menom Danielle naklanala hlavu nabok a naznacovala tak ze je pekelne drsna, ale bola skor trapna. Vo filme bol aj naznak zavrazdenia. Praskajuci krk Danielle:), sa chopila nejakej ihlice a vrazila ho byvalemu do hlavy. Teraz si myslite, ze super, ale nebolo to vobec presvedcive, ale skor amaterske. Hrozny pohlad bol na to kreslo, ktore si upravila Danielle podla svojho myslenia a urobila si z neho nastroj mucenia. Ako prvu obet tam posadila svoju vlastnu sestru a mucenie mohlo zacat v plnom prude. Occhh, to boli mucive pohlady na trapne kreslo a aj zvysnych hercov, ktori tu hrali v tomto nabytkarskom horore. he he. Odteraz sa budem inac divat na drevene kresla a budem mat z nich panicky strach, aby ma nahodou nejake v obchode nepobluznilo a nezacalo ma mucit,,he he. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Ontario ve městě Toronto od 20. října 2005 do 15. listopadu 2005 v domě režiséra Bretta Sullivana. (Terva)

Reklama

Reklama