Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Suat se odstěhoval z malé turecké vesnice do Německa za prací. Chce si zde vydělat lepší peníze, mít jistou práci a začít nový život. V rodném Turecku ale nechal svou rodinu a také milovanou Nurcan, po které se mu velmi stýská. Po krátké době se začíná cítit divně a myslí si, že to je ze stesku po domově. Je to ale pravda? Nebo je jeho problém mnohem hlubší a nebezpečnější? Začíná mít zvláštní vidiny a divoké sny. Vše nasvědčuje tomu, že v jeho psychickém a zdravotním stavu hrají roli neznámé temné síly. (xFelix)

(více)

Recenze (5)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem zhlédnutím tohotu filmu vzdát uznání Turkům za to, že díky nim ty naše slavné fotbalové primadony vypadly předevčírem z Mistrovství Evropy. Navíc i hodnocení na IMDb vypadalo velice příznivě a já tak očekával nadprůměrný filmový zážitek. Ten se k mému zklamání nedostavil. Musallat je sice docela dobře odvedeným řemeslem, avšak nenabízí nic vyjímečného, nic, za co bych měl chuť mu dát lepší hodnocení než dvě hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal nejsem vůbec zklamán. Naopak jsem spíše překvapen a to i když hodnotím jen 2*. Jeden z mých prvních Tureckých hororů které jsem viděl, už jen z toho důvodu jsem celkem překvapen. Je to sice blbost a pokus o satanský/duchařský mišmaš, kde se tvůrci snažily narvat snad všechno co šlo ale zpackaly to. Nejhůř ale dopadly pokusy o vyvolání strachu nebo lekačky, které byly vyloženě trapné a směšné, ženská v bílém která neustále vyskakuje na kameru začne po čase spíše štvát. Naopak co mě překvapilo byly solidní efekty, nebylo jich mnoho ale celkem šly a sem tam atmosféra. Jak já bych chtěl hodnotit aspoň 3* ale prostě nemůžu. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tureckú kinematografiu nesledujem (doposiaľ som videl asi jeden horor), ale toto bolo celkom na úrovni. Film začína prakticky ako mysteriózny horor. Chlapíka niečo máta. Uvažujete nad duchmi, prekliatím, alebo halucináciami z nejakej choroby. Film vsádza pri týchto scénach hlavne na zvukovú formu, ktoré dobre spravená (neraz mi vyvolala krátku bolesť hlavy), ale ani vizuálna nezaostáva. Film sa neskôr vracia flashbackom do minulosti, kde sa nám snaží vyjasniť čo sa to stalo. To ma dosť sklamalo, aj keď pointa ma prekvapila. Dobrý horor sa zmenil na akúsi nadprirodzenú drámu. Občas bol film samozrejme nudný, no herecké výkony sa mi páčili, najmä hlavný hrdina bol dobrý. ()

Reklama

Reklama