Reklama

Reklama

Kde končí naděje, začíná peklo

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
2003, 27 min

Režie:

Ladislav Kaboš

Obsahy(1)

Charizma čtyřicetiletého Ing. Mariana Kuffy, bývalého horolezce, karatisty, zemědělského inženýra, milovníka koní a římskokatolického kněze z podtatranské obce Žakovce, přitahuje věřící i nevěřící všech generací, a to nejen ze Slovenska a Čech. Jeho dramatický životní příběh odhaluje kořeny motivace, která ho vedla k tomu, čím se dnes zabývá a čemu zasvětil celý svůj život. Několikrát se ocitl na hranici života a smrti a to ho ve třiceti letech přivedlo do kněžského semináře. Málokterý kněz sbírá na ulicích bezdomovce, málokdo by dobrovolně žil po sedm let s bývalými vrahy a recividisty. Marian Kuffa získal polorozbořenou faru v Žakovcích a požehnání spišského biskupa. To, co se od roku 1992 "z ničeho" podařilo s bezdomovci a bývalými recividisty vybudovat, je neuvěřitelné. Kromě zrestaurované fary je tu pavilon pro přestárlé a postižené. Bývalí alkoholici, vrazi a asociálové se starají o postižené. Přibyly tři domy pro opuštěné děti. Bývalé prostitutky hospodaří v kuchyni a na statku, který také patří ke komunitě.
O Marianovi Kuffovi se říká: "Je to matka Tereza v kalhotách. Jezdíme se k němu učit a inspirovat se, čerpat odvahu a schopnost smysluplně žít." Marian Kuffa však říká: "Není důležitý počet budov co postavíme, ale rekonstrukce lidských duší..." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film o síle ducha i srdce, který ukazuje, že i z téměř ničeho se dá udělat mnoho. Když člověk dokáže otevřít druhým své srdce i oni mu otevřou to své. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si dokument, protože jsem byl před dvěma týdny ubytovaný po cestě na kurs v Polsku jeden den v penzionu právě v Kuffově Vrbově u Popradu. Jsou ta milí přátelští obyvatelé. Držím mu palce v této bohulibé činnosti. Ve Vrbově doporučují výborné termály s celoročním provozem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument! Jako protestant jsem sice měl trochu problém s některými katolickými důrazy, které osobně nepovažuji za úplně šťastné, ale to nic nemění ani na tom, že je to dobře natočený dokument, ani na tom, že podává nesmírně zajímavé svědectví. Celkový dojem: 80% ()

bleskaMeryl 

všechny recenze uživatele

O tomhle dokumentu je těžké něco napsat.... Jenom chvála za dobře odvedenou filmařskou práci je dost málo. To se musí skutečně vidět.... Nejsilnější věta (pro mě) "Evangelium je snadné hlásat, ale těžké žít" ()

bobis 

všechny recenze uživatele

"Milujte ĺudí, takí akí sú. Čím menej si to zaslúžia, tým viac ich milujte. Nemilujte ich podľa velkosti ich zásluh, ale podĺa velkosti ich potrieb." Nejtěžší výstup Mariána Kuffy. Direttissima lásky. Nádherné svědectví o obrácení. ()

Reklama

Reklama