Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě nejlepší kamarádky se vydávají do Maroka. Jedna, aby se seznámila s budoucím manželem, kterého jí domluvili rodiče. Druhá, aby našla svého otce... Osmnáctileté dívky, v Amsterodamu žijící Maročanka Dunya (Maryam Hassouniová) a místní Desie (Eva van de Wijdevenová), jsou navzdory propastnému rozdílu v původu i povaze nejlepší kamarádky. Dunyina tradiční marocká rodina není zrovna nadšená jejím přátelstvím s Desie, ordinérní peroxidovou blondýnou, vždy spoře oděnou a rozjuchanou. Těsně předtím, než Dunyinii rodiče (Rachida Iaallala, Mahjoub Benmoussa) odvezou svou dceru do Maroka, aby tam sjednali její svatbu, zjišťuje Desie, že je těhotná, a rozhoduje se, zda jít na potrat. Ve svém zmatku se vydává za Dunyou do Maroka, kde chce hledat vlastního otce, který před osmnácti lety zamířil z Holandska právě do Casablanky. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (8)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - VARIETY CRITICS´ CHOICE - Dny Kritiků Variety - 60%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.46/229 ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Veselá dámská road-movie, kde si užívají radosti a starosti dvě zapřísáhlé kamarádky. Zajímavostí je, že jedna, Maročanka Dunya, pochází z muslimské rodiny a druhá, místní Desie, z té obyčejné. Oni se navzájem respektují, ale muslimská rodina je vzteky bez sebe. Scéna, kdy všichni sedí zahalení v tmavém oblečení ve viditelném vedru na pláži a pohoršeně se dívají a komentují Desie v bikinách, přičemž zakáží Dunyi s ní kamarádit a nařídí aby Desie odešla, ve mě vyvolalo jenom odpor k muslimům. Na druhou stranu by mě také zajímalo, jestli některé scény, které zesměšňují muslimské zvyky, tuto komunitu nepřivádí k nepříčetnosti. Film je však jinak velmi povedený. Zabývá se běžnými životními problémy ve vztazích a těhotenstvím. Dokáže pobavit a vcelku i osvěžit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání dobré, ale silně pochybuji o tom, že bych skákala nadšením, kdybych si někdy v budoucnu chtěla zopakovat tohle pohodové dámské putování Marokem k vlastním kořenům. Podle mého názoru nemá film potenciál oslovit širší veřejnost, i když na festivalu v Karlových Varech kdysi zřejmě diváky zaujal. (55%) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama