Reklama

Reklama

Figarova svatba

(TV film)
  • Rakousko Le nozze di Figaro
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam slavné opery W. A. Mozarta uvedené v rámci Salcburských hudebních slavností 2006.  Figaro ze Salzburského festivalu je jednou z vynikajících operních produkcí Mozartova roku 2006. Tato zdařilá syntéza je výborným příkladem kongeniální spolupráce dirigenta Nikolause Harnoncourta, režiséra inscenace Clause Gutha a skvělých zpěváků, jako Anna Netrebko v roli Zuzanky. Televizní režie Briana Large vytvořila z této exkluzivní festivalové produkce pozoruhodně vitální dokument pro širokou diváckou veřejnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

elle 

všechny recenze uživatele

Pěvecky velmi kvalitně obsazené. Inscenace zvláštní. Mě většinou nudila, ale částečně otravovala. Poloreál.... Služebnictvo s panstvem se potuluje (poflakuje) po zanedbaném domě. Možná měl režisér dojem, že postavy opery se příliš koncentrují na svůj milostný život a dům tak chátrá. Všudypřítomnost liství uvnitř domu lze vykládat sníženou péčí personálu či nedostatečným dohledem hraběte a jeho manželky, které také více zajímají jejich partnerské rozkoly než zvláštní stav jejich okolí. Kolem se potuluje něco jako Amorek, který vypadá podobně jako postava Cherubína. "Amorek"( nebo co to je ) jednotlivé postavy různě ošahává a kontaktuje. Významu této figurky občas věnuji svou pozornost, když se chci pobavit nad nějakou tou absurditou. Cherubín i "Amorek" jsou oblečeni v něčem jako byly chlapecké námořnické oblečky (asi chtějí potrhnout možnost pedofilních spádů paní hraběnky). Amorek ma křidélka a nezpívá. Nebo že by v tom byla Cherubínova schizofrenie? Cherubín, hraběnka a Zuzanka někdy naznačují, že jsou sexuálně zmatení. Bisexualita je tam rozhodně v kurzu. S (doslova) zavřenýma očima 3 hvězdy. ()

naxicka 

všechny recenze uživatele

Za zpěv dávám výbornou, ale inscenace na mě působila neblahým dojmem, proto ubírám hvězdičku z dokonalosti. Myslím, že opera by měla být ztvárněna klasicky se vším všudy, tedy i inscenačně. Figarova svatba ve vídeňském podání byla, alespoň podle mého, přešlapem v jinak skvělé Vídeňské opeře. Nezachránila to ani Anna Netrebko, coby nádherná Zuzana. ()

Reklama

Reklama