Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý bývalý komisař hájí svůj rajón. Když na duisburském sídlišti, přímo pod okny Schimanskiho bytu vzplane auto, odejde od něho Marie-Claire s tím, že v takové čtvrti už odmítá žít. Bývalý komisař ale nejen že se zde cítí doma, ale považuje tuto sešlou čtvrť za svůj rajón, který hodlá za každých okolností hájit. Ráno policie v kufru ohořeného auta najde mrtvolu zaměstnance pracovního úřadu Zimmermana. Schimanski se do případu sám vloží a během rozkrývání Zimmermanových vazeb mu přijdou vhod jeho dlouholeté známosti z jeho sídliště. Vedle nezaměstnaného Kraweho, který je závislý na automatech, a jeho dcery Leny, která se prostituuje, také pozná mladou matku Alici a jejího nezaměstnaného manžela Ringa, který žije z jejích sociálních dávek. Schimanski postupně odhalí, že Zimmerman svou pozici na pracovním úřadě využíval k vlastnímu prospěchu, a to nejen ve finanční rovině. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Proč se mi líbí víc nový Schimanski? Protože už není tak ujetý a nezodpovědný. Ono to v prvních dílech bylo docela vtipné, ale pak už to lezlo na nervy. A koukám na to někdy z jediného důvodu a to, že je to fakt kus chlapa ;-). Ale převážně v těchto dílech...tento díl je obvlášt takový spíš komornější. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 14, celkově už 43. Příště se uvidíme, až budeš mít pořádnej byt. Napsala Marie-Claire vzkaz Schimimu poté, co před jeho panelákem shořelo nějaké auto. Až na to, že v tom autě byla mrtvola úředníka. Schimi náhodně potká malou mladistvou prostitutku Lenu, její otec je gambler, ale bez něj by se nepřišlo na to, že úředníka pracáku Zimmernama, který to tam šulil s dávkami a vojížděl žadatelky o dávky, taky gamblera zabila jeho manželka, aby tím nepřišla úplně o všechno, hlavně o ten jí vysněný rozestavěný dům. Zajímavost: Tento díl končí nostalgicky snad téměř na chlup stejně, tak jako začínal první díl, kde se objevuje Shimanski, Místo činu - Vražda v přístavu z r. 1981. Shimi v neuklizené kuchyni, kde už není žádné čisté nádobí, zhltne dvě syrová vejce a dívá se z okna panelákového bytu ven na ocelárnu. Rozdíl je v tom, že dolu před panelák přijede jeho manželka Marie-Claire (Denise Virieux), která je jeho partnerkou, jak už to tak je v dobrém i zlém, ve všech epizodách seriálu Shimanski od roku 1997. 7/10 ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horstovi uteče Marie-Claire z bytu v Duisburgu kde se necítila zrovna útulně :-)). Nakonec se ale vrátí a scéna kdy ji Schimi zahlédne z okna a při tom exne 2 vejce ze sklenice je moc hezká :-)) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama