Reklama

Reklama

Svět je báječné místo k narození

(TV film)

Obsahy(1)

Hudební poetický film s písněmi Evy Olmerové.
Eva Olmerová zpívá písně „It Might As Well Be Spring“, „My Prayer“, „The Nearness of You“. Ve filmu zazní úvahy Josefa Topola. Dále účinkují B. Bohdanová a E. Cupák. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Film, který není klasickým souborem písní, ale spíše malým poetickým zastavením v proudu času. Prolínáním pěveckých vystoupení Evy Olmerové s mluveným slovem, zastupujíc prostřednictvím existenciálních dialogů (autorem je dramatik Josef Topol) vlastně jakousi vnitřní zpověď hlavní protagonistky, bylo dosaženo intenzity prožitku, který má díky tomu velmi specifický charakter. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dobově hodně stylizované do jakési absurdnosti. Ale mně se ta dobová šablona líbí. A Eva Olmerová zpívá úžasně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková umělecká weiglovina - nic proti. Ale on pan režisér měl hodně stylizované filmy, a ne každému ten umělecko-hloubavý, pomalý styl vyhovuje. A mně se zrovna tady k Evě Olmerové nehodí. Je sice fajn, že tu zazní básně od Lawrence Ferlinghettiho, které se tehdy rozšířily díky Mišíkovi, a úvahy Josefa Topola, ale pak je tu Olmerová jen zajatec uměleckých ambicí, kdy pan režisér vyjadřuje spíše pocity o tehdejší generaci, světu konzumu a pozlátka, a proti tomu staví smutné a melancholické texty a písně... Pět minut trvá, než vůbec začne Eva Olmerová zpívat, navíc jde o anglické písně, ne české. Film tedy stojí na úvahových předělech, a tady je skutečně na každém, jak mu sednou. Mně moc ne, protože depresivní beatnická generace, z jejíhož podhoubí texty ve filmu vycházejí, nikde neviděla naději a i když občas s vtipem, přesto vyjadřuj spíše nihilismus. A ten mi tedy nesedí vůbec. ... Jinak ve filmu hraje jednoho z tanečníků (a jakéhosi gigola) René Gabzdyl, Blanka Bohdanová a Eduard Cupák se tu neobjeví, jen namluvili zmíněné básně a úvahy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama