Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš existencionální drama než komedie. Sandler navíc tyhle týpky umí a je radost sledovat jeho slovní přestřelky s Rogenem. Trošičku mi možná vadila lehce přestřelená délka (už jsem se lepil na křeslo), ale na druhou stranu nevím co bych vynechal protože jsem se celou dobu opravdu dobře bavil. Potěší i camea spousty hvězd. Mě osobně nejvíc dostal australský australan Eric Bana. :-) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Možno príbeh zo života, depresívne, pomalé, prázdne... nebavil som sa, síce neviem či práve toto bolo účelom tohto snímku, ale ja osobne som sa v niektorých častiach vážne nudil. Jasne film je plný známych tvári a občas je važne fun, avšak ako celok veľmi pomalé, pochmurné a nerád sa opakujem ale nudné "vtipkovanie" hlavných aktérov, ktoré ma nedostalo no... 6/10 Inak príbeh o priateľstve, láske, nenávisti v otravnom obale. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ostatní si myslím, že Komici majú svoje plusy aj mínusy, no pozerali sa príjemne. Hlavným mínusom je samozrejme stopáž. Chcelo byť povedaného i ukázaného veľa a skladanie mozaiky si vypýta istý čas - ale tých 10 -20 minút dolu by sa určite dalo stiahnuť hoci len dynamickejším strihom. Na druhej strane je nálada snímky akoby v tempe života, nie akčného filmu. Čo príjemne prekvapí a udrží pozornosť diváka, sú naozaj mnohé skvele postavené scény, vypiplané režisérom aj hercami, z ktorých srší cynizmus a irónia života. Záverečný posudok - je to dlhé, ale raz si k tomu sadnite a pozrite sa. Plusy určite vyvážia mínusy. Ja končím na 3,5 hviezdičke. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Smutný film o vtipných věcech. Příjemné překvapení fungující jako bromance i jako čistá romance. Funny people jsou pro Adama Sandlera tím samým, co Věčný svit neposkvrněné mysli pro Jima Carreyho. Apatow se až nebezpečně přiblížil nekorektní poetice filmů Kevina Smithe a natočil bezesporu svůj nejlepší film, kterému nebrání v rozletu ani delší stopáž. Bez rozmyslu 8.5/10 Půlka hvězdy je za Leslie Mann, která v každé scéně až neskutečně září - radost pohledět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Eric Bana udělal z Clarka Australana, aby se mu v mateřském přízvuku lépe improvizovalo. (JayZak)
  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)

Reklama

Reklama