Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film s trochu neoriginálnym spracovaním a ešte menej originálnym námetom. Neškodná filmová hračka s podtónom sci-fíčka, ktorému sa nikdy nevyhýbam, len mi tu chýbala dôkladnejšia obsahová štruktúra príčin a hlbších následkov na život postáv i ľudí žijúcich medzi nimi. Nechcem túto drámu porovnávať s intelektuálnou snímkou Dvanásť opíc alebo inými, ale Schwentke si mohol prihrať oveľa cieľavedomejšieho scenáristu s túžbou vytvoriť sofistikovanejší a duchaplnejší príbeh. Inak herci sú fajn a film ani chvíľu nenudí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Cestovanie v čase mám rád, Rachel McAdams tiež a Bana je tiež v pohode. Príbeh bol tiež zaujímavý, ale na papieri to asi fungovalo lepšie ako vo filme. Robert Schwentke pre mňa vždy točil iba priemerne filmy a tu sa tiež moc nepredviedol. Celé mi to prišlo akési pomalé a nezáživné, pritom námet a herci neboli vôbec zlý. 60% - 3* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Téma cestování v čase je pro filmové tvůrce velmi vděčné, a jde hlavně o to, jak k poměrně obehranému námětu přistoupí. A tentokrát na to šli velmi citlivou formou, která je doslova pohlazením po duši. Eric Bana a Rachel McAdams ze svých postav vydolovali vše, co jen šlo (i nešlo) a rozehrávají úžasný romanticko-milostný příběh o zrození, věčné lásce a umírání, a abych nezapomněl, hlavně o cestování v čase, které je tady tentokrát bráno za nevýhodu, či jakési prokletí pro hlavního hrdinu, nebo chcete-li genetickou anomálii. A světe div se, ono to funguje (možná je to tím, že nad vším neomylně dohlížel Brad Pitt, jež je pod filmem podepsán jako výkonný producent). Krásný snímek, kterých už se moc poslední dobou netočí. Asi proto mě celkem zaujal, ačkoliv má očekávání vlivem scénáristické topornosti (a občasné nelogičnosti, která se vloudila) a režisérově neochoty riskovat hlubší přesah, tak úplně nenaplnil. Velká škoda, protože tohle mělo nakročeno k výjimečné podívané. Ovšem nestalo se tak. Zůstal jen milostný příběh, který dojme k slzám, a jehož vnitřní síla zůstala uvězněna někde v časoprostoru. A po scifi stránce to bylo poměrně nedomyšlené. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako mi nejde do hlavy, prečo režisér nezdramatizoval film o čosi skôr. Prvú hodinu sa vo filme takmer nič dôležité nedeje, aspoň taký som mal pocit. Slabá dejová línia je asi najslabším článkom filmu. Mám strašne rád túto tému vo filmoch, ale tu takmer nebola využitá, pretože s hlavným hrdinom v čase takmer vôbec necestujeme. Aspoň nie dosť zaujímavo. Nikdy nevidíme niečo typické pre 60. či 70-te roky. Cestujeme skôr rečami a ak už sme v minulosti, tak niekde na lúke či v metre. Cestujeme v rozpätí asi 30 rokov tam a späť, ale aj tak sa to dalo podať živšie. Takto to potom vyzerá, že peniaze na triky a vykreslenie atmosféry zhrabli hlavní predstavitelia. Nakoniec iba priemerná love story s nevyužitou témou cestovania v čase. 60%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Zakletý v čase v sobě mísí romantický žánr se sci-fi, přičemž jako romance se dá s odhlédnutím od ozvláštňujícího prvku v podobě cestování časem označit za tuctovou záležitost a jako sci-fi zase funguje jen okrajově. On totiž ten nápad o manželovi, který díky genetické poruše, jejímž prostřednictvím cestuje v čase, se už v první polovině vyčerpá a pak už jen následují variace na různá shledání a opouštění propojené v tuctovou milostnou linku, kterou drží nad vodou hlavně sympatická ústřední dvojice – Eric Bana a Rachel McAdams. Samotný námět je velmi atraktivní, bohužel originální nápad zkřížit romanci s cestováním časem doplácí na to, že ta romance čistě spotřební záležitostí. Pánům nebude dělat problém ten film dodívat a dámy zaručeně dojme. Jako film na večer ve dvou funguje celkem dobře (ověřeno), ale nic extra to také není.65% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)
  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)
  • Film se natáčel v Kanadě, konkrétně v Torontu a v Hamiltonu (provincie Ontario). (curfew77)

Reklama

Reklama