Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruce Joel Rubin / Predloha: Audrey Niffenegger | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Nick Wechsler | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Plan B Entertainment | Rozpočet: 39 miliónov $ | Tržby: 101,229,792 $ || Filmy s tematikou cestovania časom sú vo vätšine prípadov problematickým materiálom už zo základu, hlavne čo sa dejovej korektnosti a fyzikálnej skutočnosti týka. Divák ale už dnes zhltne tieto nedostatky mihnutím oka, čo ale nemôže stráviť je plytký dej a nezodpovedaná otázka: čo tým chcel autor povedať. Možno sa tu stretávame jednoducho s kusom masovej výroby na bežiacom pási, bez nijakých extra ambícií. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco sci-fi část mě zaskočila překvapivě výraznými logickými dírami, slepými dějovými uličkami a nedořešenou "mytologií" časových skoků, u romanticko-dramatické roviny jsem Schwentkemu zobal z ruky, Henrymu fandil a film pro sebe překřtil na Zakletý v lásce. Dlouho nikdo nebyl tak zbožňováníhodný jako Rachel McAdams coby Clare. 70% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem zmlsaný Banou v Kpomicích, kde předvedl fakt parádní show, možná proto jsem cítil takovou pachut topornosti (nejen) v jeho herectví. Od McAdams nečekám nic jiného než úsměv a její ostré rysy v tváři, o něčem jako "hraní" nemůže být ani řeč. To, že jsem celé cestování nechápal není úplně důležitý, nebylo by to poprvé, ale mám pocit, že se v tom ztrácejí samotní tvůrci, protože tolik nelogických pýčovin je proti přírodě. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Už to mám!!!", vykřikla nadšeně neúspěšná autorka argentinských telenovel a baculatou rukou smetla z opěradla křesla jednu ze svých šestnácti patologicky obézních koček. "Hlavní hrdina bude cestovat v čase! Do prdele s logikou, hlavně tam musí být láska!. Tak tohle bude trhák. Henry bude cestovat a cestovat a cestovat a cestovat, protože je mutant a Clare bude smutná a hodně plakat! Láska, která přesahuje hranice času! To je taková krása!!! ", rozvíjela nadšeně svoji myšlenku k "dokonalosti", zatímco se kolébala k počítači. Tlustým prstem nasměrovala myš k souboru "Rozervaná srdce", otevřela jej, ve dvouřádkovém seznamu postav přejmenovala Marii-Luisu a Rodrigua na anglické ekvivalenty, které ji v tu chvíli zněly nejromantičtěji, protože připomínaly některý z románů pannen Bronteových a začala freneticky ťukat do klávesnice. "Ježiš, to je tak smutný! ", prohlásila tklivě po dvou hodinách nejkýčovitějšího textu, jaký v životě napsala, setřela slzu stékající po tvarohovém obličeji a mohutně se vysmrkala do rukávu růžového županu s pelikány, ze kterého ji až nestydatě lezl její enormní pupík. ***** Z takového blábolu prostě musí být každá zasraná hospodyňka, RAPIDUS a SOCHOKING totálně perplex, že si přes slzy ani nevšimnou, jaká to byla hnusná, povrchní a nudná peachovina. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Romantický BUTTERFLY EFFECT (2004), ako taký splnil moje očakávania skoro do bodky, možno som čakal viac tlaku po emočnej stránke, pri pár scénach by sa to vyložene hodilo, na druhej strane to aspoň nepôsobí ako vykalkulovaný doják. Vďaka scenáru nuda nehrozí ani náhodou podobne ako pri spomínanom BE, ten však išiel až na doraz. Možno sa to pár užívateľom bude zdať zvláštne, ale nejakým spôsobom mi to pripomenulo CHAOS THEORY (2007) (poprípade to berte ako odporúčanie na podobne nekonvenčný romanťák). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)
  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)

Reklama

Reklama