Reklama

Reklama

Učú no senši

  • Japonsko 宇宙の戦士 (více)

Recenze (5)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Heinleinovy předlohy zmocnil Verhoeven, vznikla tato japonská animovaná minisérie. Třebaže k pozdější hrané verzi mám své výhrady, považuji ji rozhodně za zdařilejší než tento kousek. Uchu no Senshi jako by bylo přesně tím, z čeho si později Verhoeven střílí - naivně ztvárněným přerodem dospívajícího chlapce, z kterého výcvik a válka udělá tvrdého chlapa a nakonec zakotví v objetí jemu nejmilejších paží. Tomuto anime chybí styl, myšlenka, jakýkoliv přesah - je laciným chronologickým a až otrockým převyprávěním Heinleinova příběhu, beze špetky invence. Neurazí, ale umrtví člověka svou sterilitou. Lepší **. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Popové" zpracování (statickou nízkorozpočtovou animaci, obyčejnou kresbu, úsměvný "look" 80tých let, synth hudbu) bych neřešil, za to nestály. Ani po příběhové stránce ale seriál mnoho nenabídl: 1 epizodu á la 90210, 4 z "drsného" výcviku, a v té poslední unylý výsadek - bojůvku na Klendathu (po níž skončil, byť válka teprve začala). Čili jsem si z něj odnesl leda "sluníčkový" pohled na službu v armádě, doprovázený cudným zamilovaným červenáním teenagerských kadetů, hrdinně a odhodlaně nasedajících do svých kovových rakví - mechů. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejsem zrovna milovníkem ani znalcem anime z let osmdesátých, ale tato minisérie působí spíš jako nějaký paskvil mezi západním animákem a anime. Takřka nepřekonatelným problémem pro mě byla šílená utahanost, která se táhla napříč všemi epizodami a absolutně zabila jakýkoli pokus o atmosféru ... ta ale stejně neměla moc šancí vzhledem ke zvukovým efektům. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

No já vám nevím lidi. Unylé je opravdu to správné slovo. Ale jak je to krátký, tak se to přežít dá a myšlenku - život je k něčemu i když je k ničemu - to přenese. Seriál to fakt bere hodně postupně a první 4 díly jsou výcvik a jen dva jakš takš akce. Jak to bere postupně, dává si záležet a všechno vám to vysvětlí a nic vám neunikne. Rozhodně lepší jak nicneříkající seriály se super efekty a rychlým spádem. Na nic si nehraje. Army theme - romance - bro - mecha anime. 50% Nejvtipnější jsou na něm ty oslovení: Karmelčíta, Džoný, Qureku, Patá/u apod. :-D ()

Wary 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je poměrně dosti naivním zpracováním originálu knihy. Poměrně hezká kresba a mě se líbící soundtrack provází příběhem mladého chlapce, který se kůli své lásce k dívce a vlasti přidá do armády. Celý příběh je dosti krátký, naivní a nikterak detailní, zato se na něj dá pohodlně dívat a oddechnout si od hlubších myšlenkových pochodů. Navíc na rozdíl od pozdějších ztvárnění cizáci nevypadají tak moc vtipně. Pro pohodovou odreagovávačku a hezkou podívanou 3 * ()

Reklama

Reklama