Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na poměry akčního filmu velice chytrý scénář, který do detailů rozpracovává až příliš nebezpečné setkání dvou zabijáků. První hodina je plná akce, mini-zvratů a celkově intenzivního nahánění mezi chytrým Stallonem a polo-šíleným, energickým Banderasem. Wachowští se snažili do filmu vepsat spoustu oživujících kliček, jenže režisér je nedokázal poskládat do vyrovnaného celku, a tak tempo filmu po hodině razantně klesá. Stopáž má opravdu dobrých 20 minut nadváhu, a to je velká škoda... Čtvrtá hvězda jen pro ty, co si libují v akci devadesátek... 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela chytrý akčňák s dobrým obsazením. Sly a Banderas si jdou celou dobu po krku. Do cesty se jim připlete mladá Julianne Moore, kterou se Sly rozhodne chránit. Pak už začíná nekonečná hra na honěnou, která končí v Mexiku. Akční scény jsou docela povedené a nápadité. Celá závěrečná scéna v polorozpadlém hotelu je dost efektní. Určitě stojí za vidění. "Hodně štěstí, hajzle!" ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z filmů, na kterých jsem vyrůstal. Stylový zabiják před odchodem do důchodu Sly Stallone versus šílený Antonio Banderas. Poctivá akční podívaná z poloviny let devadesátých. Sly v jedné ze svých nejlepších rolí a Antonio stále ještě na počátku kariéry. Příběh předvídatelný, zápletka nepřekvapující, ale všechno ostatní je na svém místě. Richard Donner ví, jak na diváka zapůsobit a akční scény jsou všechno jen ne nudící. Herecké výkony až na Banderase žádné, ale to snímku paradoxně pomáhá. Banderas tak působí odlišně než všichni ostatní, což jen podtrhuje jeho šílený a posedlý charakter. Plky, to už jsem dlouho neslyšel.. plky. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Divoká jízda! Mám hodně moc rád Sylvestera Stallona. Antonia Banderase můžu taky. A dát tyhle dva do jednoho filmu, kde si půjdou po krku byla výborná volba, protože je to strhující podívána, jak se snaží jeden druhého dostat a navíc oba dva podávají velmi dobré výkony. K nim skvěle pasuje Julianne Moore s tím jejím vtipem do vysílačky. A Richard Donner? Ten chlap je fakt skvělý režisér. Dostal kvalitní scénář a tak natočil akční podívanou ve které se slovo thriller opravdu uplatnilo, jelikož jsem byl opravdu v napětí po celou délku filmu. A hlavně tedy poslední půl hodina byla neuvěřitělně vygrádovaná. Atmosféra, že by se dala snad i krájet! Určitě bych se taky měl zmínit o dobré hudbě! Další film, který mi jen dokázal, že Stallone není jen ten svalovec, co neumí hrát a jeho filmy nestojí za nic. Filmy s ním stojí vždy za to!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení upraveno a komentář kompletně smazán, protože v něm byly hrozný kraviny a dneska jsem shledal, že jsem byl asi v době sepsání hrozně kulervoucí kverulant. Nebo možná platí i to co například u té Hrozby smrti a sice, že jsem měl prostě tenkrát jiný favority. Jako Sly mezi ně určitě patřil, ale tohle je film který jsem měl spojený spíše s obdobím úpadku jeho kariery než s dobou kdy byl na vrcholu a prostě jsem ho nedokázal plně docenit. Teď na opakované shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o další zcela krystalický chlapácký film z devadesátých let se střetem dvou silných charakterů. Stallone jako zabiják gentleman je ok, ale o jeho vnitřním myšlení a změnách jeho motivace se toho moc nedozvíme. Daleko větší prostor a výraznější postavu se mi zdá, že tu má Banderas a musím říct, že jeho neřízená střela Miguel Bain mě bavil od začátku až do konce. Až mě mrzelo, že ač to byl ve svý podstatě hajzl co zabíjel lidi, že to s ním na konci dopadlo tak jak to dopadlo, ale to už si tak trochu zavinil sám. Každopádně dává tady do toho ten svůj typicky živelný herecký projev a neskutečnou energii. Jeho rozhovory se Slyem nemají chybu a celá ta rivalita mezi nimi, ale i vzájemný respekt z toho filmu přímo čiší. Richard Donner to pak jako zkušený režisérský profík dokázal celé perfektně ukočírovat ať už po stránce nejen dialogových scén, ale i akce která je opět stará dobrá poctivá a analogová jak už je ve filmech z této doby samozřejmostí. Ano uznávám, že finále je trochu klišé. Jednak kdo je ten hlavní zadavatel v pozadí je víceméně jasný už tak v polovině filmu. No a jak už jsem psal nevadilo by mi kdyby celý ten komplikovaný vztah mezi oběma hlavními hrdiny měl jiný vyústění. Mohli si třeba navzájem popřát štěstí projevit si respekt a rozejít se. Tak nějak to k tomu směřovalo, ale nakonec tam muselo být tak trochu na sílu to vítězství jakože dobra a potrestání zla. Přitom Sly tak nějak reprezentuje jenom o něco menší formu zla než Banderas, ale ok nebudu se v tom pitvat platí, že v dnešní době kdy už se tyhle poctivý filmy pro fanoušky starosvětský akce prakticky netočí je třeba nerejpat se v detailech a tyhle klasiky patřičně ocenit.95% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • S výjimkou hřbitovní scény, kdy na Miguela (Antonio Banderas) pálí svou služební zbraní jeden z osobních strážců, jsou veškeré výstřely potlačené tlumiči. (Conspi)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama