Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 357)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 150 000 000 $ Otvárací Víkend: 29 685 274 $ (v 3 755 Kinách) Tržby USA: 79 727 149 $ Tržby Tržby ČR: 390 669 $ Tržby SR: 145 418 $ Celosvetovo: 236 527 149 $ Na Temné tiene som šiel len preto,lebo Diktátor sa nepremietal.Aj keď reakcie okolia neboli práve najlepšie,rozhodol som sa že to hlavne kvôli Burtonovi skúsim.Prvých 20 minút ok,zoznamovanie s postavami a navodzovanie atmosféry.Ale potom,jedna veľká nesúroda fraška ktorá iba miestami rozosmeje ,dialógy postáv boli zbytočné,do tmy volajúce a stále sa opakovali.SPOILER!Asi 6 alebo 7 krát,tam medzi sebou Johnny a Eva riešili a pýtali sa navzájom prečo Eva Johnnyho Barnabáša zakliala a prečo mu zničila život a podobné sračky,ktoré sa divák dozvedel hneď na začiatku a neboli potrebné pre zvyšný príbeh.Vizuál je krásny,Eva Green sexi a asi 5 krát sa zasmejete.Na to scenár je slabý,dialógy zbytočné a dej naťahovaní a predvídaťelný.Od Burton už nechcem nič vidieť a radšej zostanem pri starých dobrých klasikách z ranných 90.rokov. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x kino) Temné stíny, verze 2012, jsou naprostá lahoda. Přirozený vývoj spolupráce Burton/Elfman/Depp je na vlně oblíbeného fandomu, který započal v roce 1966, pokračoval jako daytime soapka pět let, načež navázaly dva filmy. Během dalších let došlo na několik nevydařených návratů, pouze revival série z roku 1991 se skutečně podařila. A nyní je tedy Barnabáš zpět a opět může ke svému příběhu připoutat novou generaci diváků. Krátký prolog z druhé poloviny 18. století je nádherně přímočarý a dekadentní, miluju tu výpravu a atmosféru. Ale co čert nechtěl, Barnabáš zpět v roce 1972 je ještě lepší než kdy dřív. Skvělý střet s post květinovou generací, dokonalé střety s Angelique (nenávistné i láskyplné), která se zatím z čarodějnice stala v několika generacích váženou občankou města. Johnny Depp si svého upíra maximálně užívá, Eva Green je maximální požitkářka v každém směru, Michelle Pfeiffer je stále velice sexy, kombinuje to nejlepší ze své Seliny Kyle a Lamie, Helena Bonham Carter má na to předvést upírku zase někdy příště, zatím to byla dokonalá studie násosky s titulem a syndromem Bathory, z dalších určitě potěšil Christopher Lee v maličké roli a fanoušky Alice Cooper. Speciální místo pak mají camea původních herců ze seriálu. Sedmdesátá léta jsou tu přesně taková, jaká si zaslouží být zaznamenána. Kombinace gothické komedie je žánr, který mi chyběl a přišel právě na čas. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ta Burtonova stylizace mi začíná vadit. Režírovat umí, ale všechno vypadá tak odtažitě. Depp hraje výborně, Eva Green démonicky krásná a zbytek rodiny drží standard. Atmosféra je hodně slušná, ale TEMNÉ STÍNY nevyužívají svůj potenciál, tam kde mají šlápnout na plyn se pro dobro velké rodiné legrace krotíme. Hudba let 70-tých skvělá, ale na Elfmana, který byl zase jednou ve formě nemá. "Milovat znamená se nikdy neomlouvat..." Nicméně, vězte, že je mi upřímně líto, že vás teď musím všechny zabít. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hravější Tim Burton, jenž tentokrát rezignuje na temnotu a převážně se baví. Slepí fanoušci mu to budou vyčítat, místo aby ocenili jeho tradiční lásku ke kreaturám, které mají v jeho filmech vždy větší právo na štěstí, než obyčejní lidé. Ano, poslední třetina díky přehršli efektů a vizuálních atrakcí moc nefunguje. Osudová láska je nezajímavá holka, jíž by NIKDO nedal přednost před sexy dračicí Evou Green. Ale Depp je vynikající, atmosféra sedmdesátek výborná a fórů dostatek, aby vůbec nevadilo, že jich několik vyzní do ztracena. A kdyby mi někdo tvrdil, že tohle není Burton, pak se ptám: Co na to Beetlejuice? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych se znovu neoženil s mrtvou nevěstou, k Edwardovi se také nebudu vracet pro novou verzi střihorukého účesu a rozhodně nebudu čekat na to, až se Mars rozhodne provést další atak. Avšak s Barnabášem Collinsem klidně pravidelně zaskočím na trochu mudrovaní nad krvavým nektarem. Jeho tradiční zdvořilost totiž, v kontrastu s dnešní nevychovanou dobou, nabízí pořádnou nálož humoru a tak je mi ve výsledku celkem jedno, že se jedná jen o zábavnou hovadinku. Já se bavil a víc od filmu většinou nechci. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

  • Tim Burton prozradil, že konec filmu je nedořečený záměrně a jedná se o parodii na soap operu, která ovšem nemá vést k pokračování. (R´Hell)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama