Reklama

Reklama

Moskva, Belgie

  • Belgie Moscow, Belgium (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zahořklá pošťačka Matty se potýká s počínající krizí středního věku, odchodem manžela za mladší partnerkou, se třemi pubertálními potomky a s novou láskou v podobě o deset let mladšího řidiče kamionu Johnnyho. Romantický, ale nikoli sladkobolný film s charizmatickou hrdinkou vypráví o její cestě za štěstím a pozdní láskou. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (25)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Jedna zrazená žena, kterou opustil manžel kvůli mladší milence...tři děti, nudná práce a zároveň velká nechuť něco na svém stereotypním životě měnit. Ona prostě tento svůj život měla ráda a sama by se jej zřejmě nezbavila. A pak do toho promluví srdce. Má u sexy čtyřicátnice Matty, která byla zvyklá na intelektuála, šanci prostší muž kamioňák, který není zrovna bez problémů? Nejen o o tom vypráví tento film, který ač se nehonosí žádnou velkou výpravou ani převratným poselstvím v závěru, je celkem povedený. V některých momentech to dokonce dávalo naději na docela odvážné zápletky pohrávající si mnohem více s psychologií postav (linka směřující podobně jako hrdinka z Anny Kareniny), nicméně nakonec film nikterak nevybočil z průměru. Stejně jako život mnoha lidí, takových, o jakých vypráví - prostě normální. Příšerný dabing (především Lumír Olšovský) hází vyznění některých replik totálně do kopru. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jednoducho vystavaný film, ktorý v rozpore s popiskou nie je komédiou (nespomínam si, či som sa aspoň raz zasmial), ani drámou (aj keď tam každá osoba rieši nejakú krízu neobával som sa, že hlavná hrdinka skončí ako Anna Karenina, i keď príležitosť mala), ani romantickým filmom (väčšina osôb patrí do skupiny málo príťažlivých a to romantike nesvedčí). Takže aký to bol vlastne film? Dobre zahraný reálnymi typmi hercov, s dobrými dialógmi, jednoduchým príbehom a zabudnuteľným posolstvom. A mimochodom, nepochopil som názov filmu (v lepšom prípade som niečo prehliadol). ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Taková nenápadná romantická skorokomedie, kde se to nehemží samými modelkami a modely, ale obyčejnými lidmi, kteří by si rádi mezi všemi těmi bolístkami z minulosti i strastmi všedních dní, pro sebe urvali alespoň trochu toho štěstí a lásky, i když má třeba do dokonalosti daleko. Prostě tak, ze života... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

úžasná harmoniková hudba podkresluje uvěřitelný příběh ženy středního věku v osobní krizi a zábavně upřímnou formou zachycuje její nelehký osud... konečně romantický film bez strohých, prázdných a tisíckrát okoukaných frází. palec nahoru pro západní Evropu! 80% [Festival Nad Řekou, 2009] ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snad ve mně ještě doznívají dojmy z posledního velkolepého filmového zážitku, možná proto mi "Moskva, Belgie" přijde podobně zahořklá, jako její hlavní postava, kterou nejsou s to přijatelně vyvážit ani zbylí nešťastníci, mezi kterými ani filantrop, třebas jako já ;-), nenajde sympatickou duši, o vzhledu nemluvě. A nevýrazná výpověď o hledání nového smyslu života ve chvílích, kdy se ten starý ukáže v jiném světle, má hodnotu náhražky, stejně, jako nerovné spojení Matty a Johnnyho. A ještě k tomu tam nikdo neuměl počítat přes desítku. Zůstala jsem z toho všeho... jak bych to řekla? Zahořklá. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama