Reklama

Reklama

Zamračené dny

  • Česko Dny a mraky (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobře situovaní italští manželé středního věku jsou nuceni čelit nečekané životní krizi. Muže vyhodí z firmy, kterou spoluvlastnil, a on je stále více deprimován marnými pokusy sehnat nové místo. Role živitele rodiny se ujme jeho kultivovaná žena, mezi partnery se ale začnou vyhrocovat konflikty. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

vincbenet 

všechny recenze uživatele

Pro mně milé překvapení Karlovarského festivalu a jeden z těch lepších filmů co jsem na festivalu viděl.Velkým překvapením pro mně byly herecké výkony obou hlavních představitelů manželského páru.Výborně zahrané.Navíc mě příběh zaujal zejména díky tomu, že jsme podobnou situaci zažili i u nás v rodině, takže vim že to neni žadná legrace. Fogy přijde o job, nejsou prachy naopak rostou dluhy, musí se prodat kvartýr apod.Možná tak není moje hodnocení úplně objektivní,ale i přes to mě film velmi zaujal a dávám tak jasné čtyři hvezdičky. ()

Reklama

Awer 

všechny recenze uživatele

Určitě ne nějak moc překvapivý film. Ale dobrá práce. A poté, co jsem si v půlce říkal, že je to relativní nuda a totální archetypálnost, mě to ve druhé půlce chytlo ještě malinko víc. Hudba je velmi trefná, dobrý casting, dobré herectví. Příjemná podívaná na nepříjemné téma. V klíčovém aspektu - totiž, že jsem si při poslední scéně říkal ať není poslední - u mě snímek prostě uspěl ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Banální příběh zasezený do současnosti. Pokud nějaký uživatel napíše, že se u něj nudil, budu mu to bez mžiknutí oka věřit. Nedoporučuji pro diváky, kteří několik měsíců marně hledají práci nebo prožívají partnerskou krizi. Problematika je podaná přliš suše bez špetky vtipu a originality. Ploché vykreslení postav bez vnitřiního napětí. Drama bez dramatické zápletky a dramatického vyvrcholení. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to zhruba padesát na padesát. Je to zkrátka příběh ze života, a kdo o práci přišel, nebo nedostal zaplaceno, bude se v tom hodně vidět. Problémem je trochu natahovaná stopáž, ve které se příběh postupně rozplizává, přičemž silných momentů je bohužel minimum. No a hlavní hrdinka chvílemi působí jako děsná pinda, která konečně musela začít pracovat, takže jenom řve, že je unavená, a že má místo baráku byt velký natolik, že si ho průměrný Pražák v současné době v žádném případně nepořídí. Po herecké stránce k tomu žádné výhrady nemám. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama