Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S bressonovským asketismem natočený film o nenaplněných citech a potlačovaných vášních. Ve filmu, stejně jako v předloze, povídce Gustava Flauberta, je hrdinkou všemi odstrkovaná a přehlížená prostá žena, čisté srdce, jež je vždy připraveno soucítit a obětovat se. Sandrine Bonnaireová v roli Félicité exceluje svým psychologicky jemně odstíněným výkonem. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Francúzska dráma z roku 2008, ktorú režírovala Marion Laine, je o vzťahu slúžky a autoritatívnej vdovy. Prostoduchá a v láske sklamaná Félicité (Sandrine Bonnaire) prichádza slúžiť do domu pani Mathilde Aubainovej (Marina Fois). Svojím obetavým postojom pre rodinu sa stáva nepostradateľnou, najmä pre chorľavú dcéru Clémence (4ročná - Melissa Dima, 9-11ročná - Louise Orry-Diquéro, 15ročná Marthé Guérin). Dlhoročné vzájomné zdieľanie osobných tragédií nakoniec predsa len zblíži Mathildu a Felicitu. Film drží skvelý herecký prejav Sandrine Bonnaire, ktorá vdýchla svojej postave čistého srdca presvedčivosť radosti zo života a jednoznačnosť citových náklonností. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - HORIZONS - Horizonty, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.5/286 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka podáva strhujúci herecký výkon a neprítomnosť v očiach jej už po pár sekundách absolútne uveríte. Film plynie bez väčších problémov, so stálym tempom, ale chýba mu silnejšia os. Deju chýbajú silnejšie okamihy a motívy, ktoré by leteli celým filmom. Až príliš ľahkovážne a často sa čas presúva dopredu a mnohé emotívne scény sú hneď zničené strihom na ďalšie časové obdobie. To čo mohlo fungovať ako kniha a relatívne aj ako šesťdielna televízna séria, to určite nefunguje ako celovečerný film. Ale strata času to určite nie je... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi flaubertovská adaptace povídky Gustava Flauberta. Přístup k rozervané hrdince naprosto nezaujatý, emocí prostý. Nezájem vypravěče zapříčiňuje nezájem diváka, který si u filmové verze navíc nemůže vychutnat zdařilé slovní obraty. Lepší zpracování by na druhou stranu zvládnul nanejvýš Truffaut. Bude-li nějaký kantor potřebovat odvést na dvě vyučovací hodiny pozornost žactva, je pro něj Prosté srdce ideálním titulem. Nikomu tím nebude ublíženo, citlivější persóny nanejvýš pár dní nezaspí kvůli vycpanému papouchovi. 60% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stačil kousek a bylo to za 4*, tak aspoň malinký zastání. Dvě ženy: jedna chladná, co velí, druhá vřelá, co slouží, a v tý nerovnováze žijou tak dlouho, že se na tom šach-matu stanou závislý. Sandrine Bonnaire v roli tý, která tak prahne po objetí, že vezme ve stavu citovýho prázdna zavděk papouškem, tomu bez debat herecky velí a tak u toho člověk čumákuje, i když by to bez ní dávno zabalil a šel na kutě, protože kostýmy a scenérie se okoukají a křivd a stojatých vod je brzo ke krku. Vydržet na druhou půlku se ale vyplatí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama