Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kae studuje univerzitu a zároveň na částečný úvazek pracuje v obchodě s pery. Po přestěhování do nového bytu najde deník, který zde zanechala předchozí nájemnice. Jednoho dne si do obchodu přijde pro nové pero ilustrátor Ishitobi a Kae se do něj zamiluje. Zároveň s tím si začne číst nalezený deník, který si psala začínající učitelka Ibuki během svého prvního roku na základní škole a její život se začne pomalu měnit. (profhubert)

(více)

Recenze (6)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Poněkud unylý a zdlouhavý příběh o velkých láskách dvou dívek, z nichž jedna si čte deník té druhé. Film podle mě sráží dolů především nezajímavé herecké obsazení. Obě dvě hlavní herečky, Erika Sawajiri i Yuko Takeuchi jsou takové hezké tvářičky, ale poněkud postrádají charisma a takové nějaké osobní kouzlo, které by tento film ozdobilo. Samozřejmě mají určitě spoustu obdivovatelů, ale já mezi ně nepatřím. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantické drama, okořeněné kapkou mystiky a snění má všechny rysy japonského filmového umění. Napůl sympatické (Iseya) a napůl otravné herce, netradiční rozuzlení i příliš dlouhou stopáž. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám na srdci hřejivý snímek. Erika v roli Kae je opravdu rozkošná, Yuko jako zapálená učitelka předvádí rovněž své kvality, ovšem má tu kapánek omezenou roli jež jí trochu brání v rozletu. Nicméně i přes svou délku film vůbec nenudí, naopak při jeho sledování se dostavuje takový příjemný pocit pohody a pohlazení a ač se většina diváků zlomového momentu dopídí sama už dříve, tohle dílo rozhodně nezklame, a to nejen pro skvělou kameru a příjemný hudební podkres. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se tak pomaličku vleče, ale to vůbec není na škodu. I herecké výkony a obsazení byly v pořádku a vůbec mi nevadily. Celkově velmi povedený film vhodný na dlouhé večery (čili sledování filmů do pozdních..ehm ranních hodin), u kterého si trošičku delší stopáž určitě vychutnáte. 80% ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Příběh, který pohladí po duši, ale zase to není žádný z těch přeslazených romantických dojáků. Od začátku bylo hodně věcí jasně čitelných a i konec jsem tak trochu očekávala. Sice by si moje romantická podstata přála, aby to dopadlo trošičku jinak, ale myslím si, že tak jak to tvůrci ukončili, to mělo být. Líbilo se mi, že hlavní postava nedostala, co chtěla. Život je prostě takový, to co si moc přejeme dostat skutečně nemusíme. Jediné, co bych asi filmu vytkla, byla až přehnaně snaživá postava učitelky, tam by asi syndrom vyhoření proběhl hodně rychle. ()

Reklama

Reklama