Reklama

Reklama

Píseň o dobru

(festivalový název)
  • Nový Zéland A Song of Good
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Syrové drama, v němž se sociální kritika mísí s notnou dávkou černého humoru. Mladý Gary se snaží od základu změnit svůj feťácký život. Ale vyprahlé aucklandské předměstí, kde násilí mezi jednotlivými osobami koluje stejně neosobně jako peníze či drogy, mnoho šancí na změnu nenabízí. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Jeden vtip praví, že smíšené pocity jsou, když se vaše tchýně zabije ve vašem novém autě. Jenže to se vám sotva někdy stane - mnohem snadněji si je přivodíte zhlédnutím tohoto novozélandského filmu :) Režisér si s námi diváky s trochu škodolibou radostí hraje: na jednu stranu nás nenásilně nabádá, abychom Garymu - hlavní postavě - fandili, na druhou stranu film začíná určitou tragikomickou událostí, v jejímž světle pak toto fandění vypadá dost nepatřičně. Po závěru už pak vůbec nevíme, co si o téhle směsi komedie a dramatu myslet, ale rozhodně nemáme pocit zbytečně ztráveného času. A co ještě stojí za pochvalnou zmínku: tísnivého pocitu je v některých scénách dosaženo hučící zvukovou kulisou, která ale v dané scéně nezní, pouze ji doprovází - stejně jako filmová hudba. Funguje to výborně. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film postavený na výborném hereckém výkonu představitele narkomana Garyho, schématu kdy se již odepsaný jedinec snaží napravit a nasměrovat svůj život správným směrem, ale okolí mu zkrátka nepřeje a silném pojetí, v němž vynikají jak hororové scény pod vlivem drog, tak pozitivní sekvence jízdy na kole atd. - obojí podbarveno trefnou a v obou případech zcela rozdílnou hudbou. (43. MFF KV - 4.7.08) ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Běžně na takové snímky nechodím. Myslím tím drogy, násílí, drogové násilí a pod. Ale hned zpočátku na mě nějakým tajemným kouzlem působil hlavní herec kvůli kterému jsem vydržel a co víc, nakonec jsem byl i unesen. O klukovi co se vážně snaží přestat, ale že to skutečně není jednoduché a ať jste sebevětší dobrák, tohle je zkouška jež nepřekoná kdekdo. ... Opravdu jeden z nejzdařilejších snímků ve VARECH. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama