Reklama

Reklama

Pohlednice z Leningradu

(festivalový název)
  • Venezuela Postales de Leningrado
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Narodila se na Den matek za pozornosti médií, ale ani novináři se tehdy nedozvěděli její pravé jméno. Musela nechat plynout čas, aby mohla odhalit nejen vlastní identitu... Strhující portrét života v guerille, vyprávěný očima dítěte. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled - 25%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.72/268 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohlednice se autorům cestou poněkud zatoulala. Vychází sice ze správného místa, ale jakoby nevěděla kam dorazit. Natož kudy by se tam měla vydat. Škoda, protože v knižní podobě bych si to rád přečetl. Má to totiž evidentní potenciál. Vlastně bych to i rád viděl na plátně. Klidně i se stejným obsazením, ale od jiného režiséra (resp. režisérky). Nejlépe někoho, kdo se nesnaží naprostou nekoncepčnost a zmatek zakrývat nápaditým vizuálním přehozem. K čemu divákovi sdělovat, že Teo dělá každý den tři věci aby si dokázal, že se nebojí, když se s tím nikdy nepracuje a ta postava se dle toho ani nechová. To samé je případ v rozrušení chodící babičky a vlastně každé postavy co se tu mihne. Spousta se toho nakousne, ale nikdy nic z toho. Nedaří se najít ta správná vlna specificky trhlé poetiky. Jediné štěstí, že ten vizuální kabát je vskutku slušivý a tak z letargie vytrhne aspoň sem tam scéna typu vyloupení obchodního domu za pomoci krys. Ovšem ve výsledku to nestačí. Venezuelská "guerillová" Amélie z Montmartru se nekoná. ()

Reklama

KatRi 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozpačitý dojem. Docela vtipné zpracování, pohlednice, které se objevovaly tu a tam na plátně a místy přerušovaly děj, mě bavily. A byly nositelkami takové ohleduplné lži. PS: z Leningradu se rodiče nevracejí....komentovat kameru, scénář a vůbec děj - upřímně řečeno - do toho se mi opravdu a opravdu nechce. Hrůza. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama