Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní hutná atmosféra a zajímavý prostředí prostě nemůže plně zachránit ten fakt, že se tady děje absolutní hovno a že hororový prvky si film nechal v podstatě až na samotnej závěr. Ale jelikož se na tom podíleli v posledních letech absolutně antihororový češi, tak to zas tak špatný nebylo a mělo to docela slušnej mrazivej nádech ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Technicky výborný film (ako značná časť súčasnej severskej kinematografie), ktorému by ale neuškodila väčšia miera štylizácie (štylizáciou, prosím, nerozumieť obrazové filtre a postsynchróny!), korešpondujúca s nedoslovnosťou scenára. Príbeh samotný možno nie je tak originálny, ako tvrdia viacerí užívatelia csfd, ale jeho zasadenie do časopriestoru Škandinávie 16. storočia a vkusné spracovanie mu na atraktívnosti mnoho pridávajú - horúco a dusno... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, jak mohlo pár českých herců napadnout, že si s finskými kamarády natočí tenhle neuvěřitelně zvláštní horor. Na druhou stranu to nebylo vůbec špatné. Jen jsem většinu času měl problém pochytit, oč se ve filmu vůbec jedná. To všecko mi vysvětlil až samotný obsah filmu, co je napsaný zde, jinak bych se v tom asi ztratil. Každopádně atmosféra byla perfektní a Finové ukázali, že když chtějí, dokáží zabrousit do své minulosti, na kterou neradi vzpomínají. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nesmírně atmosférické a překvapivě i po většinu doby děsivé, ovšem špatně použitá hudba mnohé scény vyloženě zabíjí. Navíc mám pocit, že končit to v momentě závěrečného vstupu do sauny, vyzněl by závěr podstatně působivěji než takto. Avšak i přes předchozí výtky se jedná o bezesporu kvalitní horor s potenciálem způsobovat útlocitným duším nepříjemné noční můry. Silné 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To jediné, z čoho môže tento snímok ťažiť je vynikajúca atmosféra tajomna a všeobecného pocitu nebezpečenstva. Veľkou mierou k tomu samozrejme prispelo výborné prostredie (husté lesy, samota... to je moje) a zaujímavý náboženský nápad. To ostatné...no, vážne neviem. Na to, ako bola kostra príbehu vo výsledku jednoduchá to bolo zbytočne mätúce, možno to chcelo aj lepšie zapracovať na mytologickej stránke príbehu, trošku viac pointu rozviesť. Avšak aj napriek chybám som celkom spokojný, tá atmosféra mnohé zachránila. 65/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)
  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)

Reklama

Reklama