Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Víceméně kdybych vzal komentář uživatele TomStall tak bych si ušetřil práci :) chtěl bych vidět lolka který tenhle film označil titulkem HOROR, ani náhodou (krom snad 2 scén), spíš drama či thriller. Na film sem se rozhodl kouknout jen díky faktu, že jsem velký fanda sauny. No nebýt celkem dobrýho konce bylo by to max za 3*. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Film jakožto samotný za moc nestojí. Atmosféra byla průměrná a příběh nijak zvlášť zajímavý, navíc jsem se v něm dost často ztrácel. Mé hodnocení je potom závislé na třech bodech - na skvělých hereckých výkonech, na bezvadném konci a na faktu, že tenhle horor má co do činění s Českou republikou. Upřímně jsem si ze Sauny nic moc neodnesl. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

V sauně můžete smýt minulost a hříchy, které jste spáchali…. Chválím atmosféru, několikrát mi přeběhl mráz nejen po zádech, ale po celém těle. Zajímavá je nejen hudba a podivná vesnice, ale i jednoduchý děj, protože má atmosféru. Strach vzbuzují postavy a duchové. MOŽNÁ TO NENÍ SAUNA, ALE NĚCO CO NEUMÍME POCHOPIT! Možná. Protože já to moc nepochopil. Stejně jako to, proč je to finsko - český film. Snad jen pro tohle? PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, jak mohlo pár českých herců napadnout, že si s finskými kamarády natočí tenhle neuvěřitelně zvláštní horor. Na druhou stranu to nebylo vůbec špatné. Jen jsem většinu času měl problém pochytit, oč se ve filmu vůbec jedná. To všecko mi vysvětlil až samotný obsah filmu, co je napsaný zde, jinak bych se v tom asi ztratil. Každopádně atmosféra byla perfektní a Finové ukázali, že když chtějí, dokáží zabrousit do své minulosti, na kterou neradi vzpomínají. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Filozofický, skandinávsko-bergmanovský meta-horor. Užijí si ho zejména tací, kteří nenahlížejí na filmy žánrově-preskriptivně („čím by film měl být“), ale liberálně-deskriptivně („čím film je“). Horor je zkrátka populární žánr s největším estetickým potenciálem, poněvadž pokrývá všechny oblasti krásy i odpornosti, včetně umění kontemplace, vlastní Sauně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)
  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)

Reklama

Reklama