Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V celách je veľa zla, veľa zlých príbehov a životov, o ktorých nemáme ani šajnu. Po samovražde jedného z odsúdených sú jeho spoluväzni vypočúvaní. Čo sa stalo, ale hlavne prečo? (sochoking)

Recenze (20)

Satan 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, co automaticky házejí filmy od Bolla do jednoho pytle a potom je vynesou v popelnici. U Postalu a Far Cry jsem se zasmál, Tunnel Rats mělo boží tunelové scény. Stoic je ale úplně jiné kafe. Je to hlavně o studii člověka, o jeho mentalitě. Řekl bych taková variace na Zimbardův experiment. Boll to chytil za správný konec a i když v průběhu celé stopáže jsou hustá místa (a jakože jsou), film jakožto celek nijak ze zavedeného rytmu nevybočuje. Spíš se film jeví tak, že se drží moc zkrátka, nijak sofistikovaněji si nehraje s narací, přesněji řečeno s trojicí mluvčích a jejich výpověďmi. Celou stopáž sledujeme kvarteto lidí v jedné místnosti a občas někdo něco békne do kamery. Tečka. Občas nuda, občas ne. Written, produced and directed by Uwe Boll by ale po konci filmu čekal málokdo. Škoda, že to není jeho debut a nevysral se na herní adaptace. Možná by se o něm mluvilo jinak, i když neoplývá nějakým zvláštním talentem. P.S.: Sorry, že jsem ti zkazil červenou. [Přesná stopáž: 87 min] ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Hm, Uwe Boll se holt nezapře. Stoic pojednává o hrůzných činech, které se odehrávají cele, kdy jeden z vězňů je neskutečným způsobem ponižován, až...je nakonec v místnosti nalezen mrtev. Příběh je nám pak zpriostředkováván způsobem, že ostatní vězni jsou zpovídáni a postupně zjišťujeme pravdu. Snímek je údajně inspirován skutečnými událostmi. OK, nevadí mi minimalismus, ale tady už je toho na mě trochu moc. Ano, film obsahuje poměrně dost drsných pasáží, ale ty působí jaksi na efekt... A nemohu se zbavit dojmu, jako by Uwe Boll neměl dostatek peněz, jelikož celý film se odehrává jen v jedné místnosti a zpovídání vězňů se odehrává pouze za stolem. O hereckých výkonech se nedá mluvit. Ač se mi zdálo, že poslední dobou se Uwe zlepšuje, tady se naplno projevil jeho "Ed Woodovský" náhled na věc. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cela se čtyřmi odsouzenými. Ráno je jeden z nich nalezen oběšený, a rozjíždí se velké vyšetřování - jak k tomuto činu došlo. Neměl v sebevraždě prsty někdo ze spoluodsouzených? Výpovědi jednotlivých vězňů se liší - ale postupným výslechem se zjišťuje, že mrtvý vězeň prožil tu nejhorší noc svého života, ze kterého může být smrt snad jen vysvobozením ... Zdá se mi to, nebo se opravdu Uwe Boll opravdu snaží natočit alespoň trochu dobrý film? Po předchozích - promiňte mi ten výraz - sračkách mi jeho poslední produkce přijde docela i koukatelná - možná je to ale tím, že si vybírá velmi kontroverzní, nicméně zajímavá témata. Stejně jako Rampage ani Stoic není úplně obyčejný film, a sonda do duše štu- ehm vězňovy duše se Bollovi docela povedla. Na to, že pracoval jen s jednou místností a čtyřmi herci, tak si vedl dost dobře. Samozřejmě nelze tento film doporučit slabším povahám... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Snímek režiséra Uwe Bolla podle skutečné události ( který se asi stane kultem ). CITÁT - Myslím, že tenhle náš zkurvenej systém je úplně na hovno!!........ Osudy a životy lidí v jedné vězeňské cele číslo 313. Základem příběhu je tuba zubní pasty Whitening, která vše odstartovala. Psychologické drama o šikaně a následcích, natočené velice povedeným dějovým vzestupem. Někdy se mi i docela zvedal žaludek. CITÁT - Dej to zpátky tam, odkud to přišlo.......... Příběh odsouzeného Mitche Palmera ( Shaun Sipos ). Scénář a produkce - Uwe Boll. Kamera - Mathias Neumann. Hudba - Jessica de Rooij. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Hnusný, zlý, odporný a nechutný film. Žiaden väzenský film snáď neukazoval šikanu v takomto naturalistickom duchu. Už pri Rampage bolo jasne vidieť,že Uwe si o ľuďoch myslí, že je to jedna "sebranka", ktorá nedokáže konať dobro. A tunák to zhmotnenie tej najhoršej stránky človeka privádza k absolútnemu vrcholu. Ešte chcem podotknúť, že sa mi často nestáva, že by ma pri filme napínalo, ale tu sa mi to celkom darilo. Aj napriek všetkému sa jedná o pozoruhodné dielo a o jeden veľmi svetlý bod v Uweho kariére. ()

Zajímavosti (2)

  • Téměř všechny dialogy jsou improvizací herců. (Terva)
  • Skutečná událost, kterou snímek zachycuje, se odehrála v německé věznici Siegburg v roce 2006. (Terva)

Související novinky

Boll nekončí

Boll nekončí

04.04.2009

Dobrou zprávou ale je, že si právě dává pohov od adaptací počítačových her. To by pro něj mohla být cesta, jak po letech pohrdání ze strany diváků i kritiků přece jen získat trochu uznání (viz Tunnel… (více)

Reklama

Reklama