Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Spiknutí, které se točí okolo taxikáře Jerryho Fletchera (Mel Gibson). A jemuž nikdo nevěří, stoupá a s přibývajícími minutami se napínavost děje stupňuje. Typicky natočený a režisérky - donnerovsky zvládnuté. Nemůžu si zrovna na nic stěžovat, jen že to mohlo být trošku kratší. Nečekaně kvalitní drama s dobrým obsazením, a ještě lepším koncem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s nazormi, ktore tvrdia, ze toto je najslabsi pocin dua Gibson/Donner, ktore sa preslavilo napriklad Smrtonosnou Zbrani .... a nielen tou. Film je podla mna prilis zanrovo roztatareny a sam nevie, ci chce byt akcny, ci mysteriozny ci romanticky ...... a vysledkom je mackopes. Scenar je sice kvalitny, ale pribeh je slabsi, Gibsonove herecke eskapady po Braveheart mam osobne na haku (uznavam len tie reziserske eskapady ....) Julia Roberts sa sice snazi, ale je to len tak- tak. A ak to ma byt spionazny film, hovorim jednoznacne Nie, na to tu mam Richarda Burtona s jeho Where Eagles Dare. 60 % ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tak co tu máme za žánr ? No, takový zvláštní typ thrilleru. Příběh je jednoduchý, nemá nic překvapujícího, scénář není nejlepší, konec je scénáristicky poměrně slabý, ale přesto mě to bavilo. Mělo to jeden velký klad, na kterém vlastně celý film stojí a to skvělý Mel Gibson, který zde předvádí skvělý herecký výkon. A to zcela v netypické roli co zde hraje. Takže kvůli němu jsem zaokrouhlil mé rozhodování mezi 3 a 4 hvězdnou. Nějaké menší akční kousky zde byly, když byly celkem jednoduché, o akci zde nešlo. Jak říkám, kdo má rád Gibsona a chytla ho jeho postava v tomto snímku, tak by měl být spokojený. Místy jsem se opravdu smál. Roli podivína, který se věčně strachuje, je připraven na vše – to se fakt vydařilo. Dostalo mě třeba, že si dal na lednici zámek, o to víc mě pobavilo, že si zamykal i termosku s kafem nebo džusem. Hudba byla taková normální. Herecké obsazení krom Gibsona bylo slušné. Julia Roberts sehrála svůj klasický výkon – bavila mě. Patrick Stewart (u mě známý jako kapitán Picard z lodi Enterprise ze seriálu Star Trek – Nová Generace) zde měl zápornější roli – nějak se nepředvedl, ale nevadil mi. Zbytek bez problému. Takže, nic výraznějšího se ve filmu neděje, ale to mi nepřekáželo. Dlouhá délka mi také nevadila, tak proč být zbytečně kritický ? Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geniálně jednoduchý a jednoduše geniální námět za milión, ze kterého šlo vytřískat tolik dobrého... Šlo, ale bohužel k tomu nedošlo. Navíc kredit sráží i délka a otřesný závěr, kdy se to rázem bere vážně a působí to spíše jako parodie sebe sama. Každopádně ze spolupráce Donnera s Gibsonem vzešel nejeden dobrý film a i Spiknutí se k nim zařadí. A to i navzdory tomu, že je tentokrát je to pouze dobré a nikoli výtečné. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná komedie, která nedá divákovi šanci vydechnout. Zábavný začátek, který nás seznámí s postavami a jejich životy, je tak jediná chvíle, kde se skoro nic neděje, pak nás autoři hodí rovnou do vody a je jen na nás, jak rychle se zorientujeme. Slušný scénář nám nedává žádné jistoty, vlastně nic nevíme a jen se snažíme dozvědět se, o co tu sakra vlastně jde. Julia Roberts je skvostná a začíná mi být líto, že posledí dobou si vybírá jinak tématicky zaměřené snímky, tahle role jí prostě sedla. Ze začátku jsem spíš obdivoval Mela Gibsona, ale jeho role mi po chvíli připadala otravná, takového ubožáka jen tak nikde nevidíme. 70% [TOP 19/12 73%] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Doktor, který pustil Alici dovnitř za Jerrym je Donal Gibson, mladší bratr Mela. (fannah)
  • Režisér Richard Donner se objevil v úvodu filmu jako jeden ze zákazníků taxikáře Jerryho. (fannah)
  • V kině, ve kterém se Jerry schová před pronásledovateli, právě promítají film Jestřábí žena. Konkrétně závěr filmu, kdy Navar vjíždí na koni do katedrály. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama