Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Donner, Helgeland a Gibson boli pri tomto filme nie len pri chuti, ale predovšetkým v dobrej forme. Conspiracy Theory ma nie len vymakaný príbeh, kde atmosféra a napätie fungujú na výbornú a idú ruka v ruka, ale aj perfektné herecké obsadenie kde Gibson podáva famózny výkon a kde ma zaujala aj Julia Roberts, ktorú obvykle nemám moc v láske. 85% - 4* ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé herecké duo Julia Roberts a Mel Gibson tentokrát nezklamalo. Naopak velmi zklamal český dabing. Divák, který je zvyklý, že z úst J. Roberts vychází líbivý hlas Nely Boudové bude v tomto filmu hodně zklamán. Uslyší totiž neskutečně a k J. Roberts naprosto nehodící se dabing Petry Hanžlíkové, která měla zůstat u dabování Esmeraldy. Ale to už by k dabingu stačilo. Filmoví tvůrci nám připravili velmi zajímavý námět s politickou příchutí, která většinou nezklame. Snímek díky výbornému Melu Gibsonovi opravdu působí až mysteriózně. Hudba je také velmi vhodně zvolená. Velmi zajímavý snímek a pro ty, kteří mají možnost zvolit si původní znění s českými titulkami bude možná ještě zajímavější... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Z filmu mám dosť rozporuplné pocity. Na jednu stranu sa mi na ňom páči veľa vecí. Tradične dobrý Gibson, skvelý scenár, ktorý neustále prekvapuje a tradične dobrá Donnerová réžia, čo to drží pokope. Ale aj napriek scénaristickej nápaditosti to má určité chyby a miestami je to prekombinované až moc. Z jednoduchej zápletky sa tak stáva zápletka zbytočne komplikovaná - a hoci je film ako taký konzistentný - núti to k zamysleniu či tá prekombinovanosti bola naozaj nutná. To, že taxikár - konšpirátor - má pravdu viac menej vo všetkom čo hovorí, je veľmi dobrý koncept sám o sebe. Robiť z toho aj osobnú záležitosť ( a hlavne dopracovať sa k nej) mi prišlo miestami veľmi rušivé. Ale aj napriek tomu dávam 4*. Pretože tých superlatívov je tam predsa len viac. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geniálně jednoduchý a jednoduše geniální námět za milión, ze kterého šlo vytřískat tolik dobrého... Šlo, ale bohužel k tomu nedošlo. Navíc kredit sráží i délka a otřesný závěr, kdy se to rázem bere vážně a působí to spíše jako parodie sebe sama. Každopádně ze spolupráce Donnera s Gibsonem vzešel nejeden dobrý film a i Spiknutí se k nim zařadí. A to i navzdory tomu, že je tentokrát je to pouze dobré a nikoli výtečné. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Akční film ve kterém skoro chybí pořádné akční scény, ale za to se zde od začátku snímku setkáváme s velkou řadou konspiračních teorií, které jsou někdy až postavené na hlavu a to co zde předvádí Mel Gibson v roli paranoidního taxikáře jsem ještě nikde jinde neviděl a musím říct, že jsem si ze začátku myslel, že to bude celkem povedená taškařice a také jsem se bavil, hlavně, když tam byl ukázán jeho byt a jak to tam měl všechno uzavřené na přístupové kody a zámky, že se chudák skoro ani nemohl najíst, když nějakej ten kod zapomněl. Ovšem to se v průběhu filmu mění, když se dozvídáme, že ten jeho stihomam není jen tak nějaké jeho bláznovství, ale že by na tom něco mohlo být a tím začíná ta pravá akce ke které se přidává taktéž podle mně v tomto snímku celkem nevýrazná Julia Roberts a také Startrekovský Patrick Stewart. Skoro vše bylo vyjasněno a pochopil jsem i proč si furt hlavní hrdina kupuje knihu Kdo chytá v žitě od J. D. Salingera. Mel Gibson zde předvedl své herecké umění na sto procent a musím říct, že do půlky filmu to byl asi jeho nejpovedenější snímek, co se týče jeho komediálního talentu. Samozřejmě zde byla i romantická vložka, ale to vše přebilo paranoidní chování zahrané na jedničku. Za mě 100%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)
  • V kině, ve kterém se Jerry schová před pronásledovateli, právě promítají film Jestřábí žena. Konkrétně závěr filmu, kdy Navar vjíždí na koni do katedrály. (m.xFuck)
  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama