Reklama

Reklama

Dr. Alemán

(festivalový název)
  • Německo Dr. Alemán
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý německý lékař Marc přijíždí na výměnný pobyt do kolumbijského města Cali a začíná pracovat v místní nemocnici. Na operačním sále si ovšem připadá jako ve válečné zóně: většina jeho pacientů utrpěla zranění bodnou nebo střelnou zbraní při pouličních šarvátkách. Mladík z konvenční lékařské rodiny nedbá varování svých nadřízených a začne hledat nevšední zážitky v chudinské čtvrti Siloé: nachází si přátele mezi mladíčky z místního gangu a zamiluje se do prodavačky ze stánku Wandy. Život plný drog a nebezpečných setkání ho vzdaluje reputaci „německého doktora“, kolegům v nemocnici i rodině, u níž bydlí. Nakonec se zaplétá s jedním ze zdejších gangsterů, brutálním zabijákem El Juezem, a poznává, že poslání léčit všechny bez výjimky nabývá v tomto světě docela nové podoby. Mladý idealista se dostává do konfliktu se vším, v čem byl vychován a čemu doposud věřil… Dramatický příběh o cizinci v jiné zemi, jenž prochází tvrdou a nespravedlivou školou skutečného života, je druhý celovečerní projekt Toma Schreibera. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (12)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podivný, až nesympatický německý doktor Marc, vrcholně autenticky vykreslené kolumbijské město Cali, cesta hlavního hrdiny od duševní vyrovnanosti k totální ztrátě kontroly, od prestižní práce v nemocnici do chudinské čtvrti Siloé, od kulky vypoerované z těla neznámého muže ke kulce ve vlastní pistoli... ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

"Útěk do kolumbijské divočiny". Mladý muž přichází do Kolumbie dokazovat si cosi ve svém životě. Možná nedokazuje jen sobě , je totiž zatížen "posláním své lékařské rodiny". Je plný naivních představ a ideálů a dle toho se taky chová. Zaplétá se do jakési smrtící "hry(jež není hrou)" a neví zda se vyhnout vpravo či vlevo a nebo zůstat uprostřed a plnit poslání jež mu bylo vybráno.... Skvěle zahráno , ale neuvěřitelně podáno , nemůžu si pomoct ,ale v prostředí jak nám bylo ukázáno zde, v prostředí kde lidský život nemá absolutně žádnou cenu ,se gangy budou skoro předhánět s kým německý doktůrek bude kamarádit??Navíc jak píše molotov se chová tak jak se chová. No nevím.... ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Režisér dostával dopisy od svého kamaráda, lékaře, který se rozhodl odjet pracovat do Cali v Kolumbii. Dopisy se mu zdály tak neuvěřitelné, že podle nich natočil neuvěřitelný film o Dr. Alemánovi s neuvěřitelnou neschopností přežít mezi gangy. Od začátku se chová jako nerozumný vzdorující puberťák, který neposlouchá rady nikoho a dělá, co se mu zachce, což má své následky. Kromě toho, že se choval, jak neměl (molotov to trefně označil: jako debil), jsem žádný hlubší podtext neobjevila. Ach ano - drogy jsou špatná věc, gangsteři taky a děti by měly chodit do školy a ne okrádat lidi a prodávat drogy na ulici. Přiznávám, že jsou to lepší 3 hvězdičky, ale dvakrát bych to rozhodně vidět nechtěla. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Celý film je naprosto vynikající - ať už se jedná o představitele hlavní postavy v podání nadějného Augusta Diehla, vykreslení prostředí kolumbijského slumu a nebo konfrontace názorů jednotlivých postav determinována právě jejich prostředím. Ale proboha, co ten konec! Sice se nejedná o bůhvíjaký průšvih, ale pokud už by vůbec měl hlavní hrdina možnost zabít svého protivníka (a ten zrovna by mu k tomu moc příležitostí nedal), jistě by to neměl tak snadné. Velká škoda, protože zbytek filmu fungoval naprosto bez chybičky. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama