Reklama

Reklama

Krotitel brouků

(festivalový název)
  • Česko Cvičitel brouků (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Nápad natočit hraný umělecký dokument o průkopníkovi animované tvorby Vladislavu Starevičovi zrál v hlavě Rasy Miškinytė devět let. Až teprve mezinárodní realizační tým dal tomuto jejímu snu křídla a diváci se tak mohou těšit na dílko, jež samo implementuje prvky animační tvorby ve spirále času. Ve filmu lze spatřit nejen ukázky ze samotných Starevičových děl, ale také v něm zaznívají zajímavé názory z úst filmových kritiků. Snímek již oblétl nemálo festivalů včetně našeho karlovarského. (AniFest) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

xav 

všechny recenze uživatele

Naproste sklamani. Slyset v dokumentu stokrat dokola jak je skvely animator, a pri tom se nedozvedet vubec nic o animaci, me uz opravdu nebavilo. Dokonale byli jen ukazky tvorby a ten pruvodce "brouk", teda nic moc. Na to ze se jednalo o starou klasickou animaci a on byl vytvoren na pc LOL... Tenhle film byl muj favorit a nakonec me sklamal ze vsech filmu v kv nejvic, proto tak nizke hodnoceni ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Starewitche jsem znal i předtím a dokument mi tak nabídl "jen" ukázky z jeho další tvorby a něco z jeho osobního života (méně už technik, jakými se při animaci zabýval). A to na 50 minut není až tak málo. (43. MFF KV - 8.7.08) ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nezvládnutý pomník geniálnímu umělci. Jak správně píše xav: O Starewitchovi se zde nedozvíme skoro nic, neustále jsou hlavně omílány fráze o jeho jedinečnosti a nedoceněnosti. Zato dobrou třetinu "dokumentu" zabírají samoúčelná a řekl bych přímo trapná intermezza, jejichž hrdinou je kýčovitý, počítačově animovaný (tedy přímo antistarewitchovský) brouk a jeho banální příběh. Více pokory, méně podlézavosti! ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Věc která musí ovlivnit každého milovníka animovaného filmu. Ladislas Starewitch, dokonale neznámý génius, si zaslouží obdiv a pozornost všude ve světě jako málo kdo. Veškeré techniky si musel vyrobit a vymyslet sám, jelikož jednoduše v jeho době nic takového nebyl. A když pak uvidíte byť jen nepatrnou část některého jeho díla, budete žasnout a toužit po informaci; "jak to všechno ksakru udělal!" Celý dokument je pak líbivě pojat jako vyprávění příběhu jednoho broučka hledajícího jeho lásku. Mezitím se dovídáme kdo a co byl mistr Starewitch. Ke konci snad jen dodat větu, kterou odvětila žena která to celé dotáhla až do konce(bohužel jméno mi vypadlo)....tedy; SHAME ON THEM" jelikož rodina onoho mistra animace se od něj z nějakého důvodu distancuje. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jediná chyba tohto milého a nápaditého dokumentu je to, že ten princíp (nemý sluha, kreslené kulisy), občas na niektorých miestach pôsobili rušivo (hlavne v momentoch, kedy tieto inscenované, štylizované scénky zasahovali do výpovedí - keď v pozadí sluha niečo prenášal, sťahoval, alebo podával respondentom); inak je to veľmi pekné, dokonca je zaujímavé, akú formu a spôsob rámcovania zvolili, že to má viacero rovín, dokonca je to spojenie dokumentu s hraným a animovaným filmom, portrét významnej osobnosti a zároveň exkurz do dejín kinematografie a animovaného bábkového filmu; ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama