Reklama

Reklama

Dnešní den vypadá jinak

(festivalový název)
  • Španělsko Hoy el día se repite diferente (více)
všechny plakáty
Trailer
Španělsko, 2007, 102 min

Obsahy(1)

„Narkomanem se nestanete na základě nějakého rozhodnutí. Jednoho rána se probudíte s abstinenčními příznaky a je z vás narkoman,“ píše William S. Burroughs ve své kultovní knize Feťák, z níž si vypůjčili motto svého snímku španělští tvůrci Xavier Baig a Òscar Moreno. Hlavní postavou jejich filmu je devětačtyřicetiletý narkoman Toni. Po třiceti letech na heroinu musí v noci každé dvě hodiny vstávat a inhalovat kyslík, jinak by se udusil. Ihned po inhalaci si ale zapálí jointa, protože bez toho by už neusnul. Ví, že ho drogy pomalu zabíjejí, přesto jim nedokáže odolat. Ve formálně bohatém, místy vizuálně strhujícím a výbornou hudbou Micky Luny prodchnutém portrétu nahlédneme do nitra velmi inteligentního, zcestovalého a osobitou životní filozofií disponujícího Toniho. Těžce nemocného muže, jehož jedinou láskou kromě drog je jeho pes. Muže, kterému zbývá posledních šest měsíců života. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

bouchy 

všechny recenze uživatele

Velice silný zážitek. Dokument, ze kterého nejednou zamrazí. O své životní pouti vypráví bývalý feťák Toni, inteligentní člověk, který strávil více než polovinu svého života s drogou a ty opravdové přátele našel až na sklonku života. Promlouvá o sobě, o světě, který se mu čím dál tím více vzdaluje, ale hlavně o své závislosti. Jeho tělo je jen rozbitá a strupatá schránka – nic nefunguje, jak by správně mělo. Dusí se, pomočuje… co je ale zvláštní, nikdy - ani na malý okamžik - nezalituje, že s drogami začal. V závěru filmu Toni umírá. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.73/179 ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama