Reklama

Reklama

Hrdinové: K létání křídel netřeba

(festivalový název)
  • Španělsko Héroes, no hacen falta alas para volar
Španělsko, 2007, 25 min

Režie:

Ángel Loza

Kamera:

Juan Landa

Obsahy(1)

Pascal Kleiman se narodil v Toulouse v roce 1968 a je uznávaným umělcem, který k životu a k práci používá chodidla. Na svět přišel bez rukou, přesto dnes patří k nejvyhledávanějším diskžokejům a producentům ve světě elektronické hudby. Ángel Loza vypráví podivuhodný životní příběh muže, který si navzdory limitujícímu handicapu dokázal splnit svůj sen. Citlivým způsobem, avšak zcela bez sentimentu pudícího slzy, režisér mísí rodinné filmy z Pascalova dětství se vzpomínkami jeho nejbližších. Ve snímku se skvělým hudebním doprovodem hovoří i Kleimanovi kolegové a přátelé Laurent Garnier a Rob. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.48/81 ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Strašně špatně natočený dokument, který ovšem zaujme čistě díky tématu. Sledovat člověka bez rukou jak jen za pomoci nohou nejen mixuje desk jako DJ, ale zvládá většinu bžných každodenních činností nutně na každého zapůsobí, ale šlo z toho vytěžit mnohem víc, než tu trochu patosu. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama