Reklama

Reklama

Matka

(festivalový název)
  • Švýcarsko La Mère (více)
všechny plakáty
Švýcarsko / Francie / Rusko, 2007, 80 min

Obsahy(1)

Hlavní postavou snímku je Ljuba, která se svými devíti dětmi uteče před násilnickým manželem na venkov. Zde se snaží uživit prací v kravíně a i přes nuzné poměry, v nichž s dětmi přežívá, by ráda adoptovala tříletého Sašu, o kterého se její kolegyně z práce vůbec nestará. Po tři roky filmaři v duchu cinéma vérité zaznamenávali život Ljuby a jejích dětí. Během té doby jsme svědky uvěznění jejího nejstaršího syna, svatby dcery Alesii s traktoristou Žeňou i krátkého románku Ljuby se Sergejem. Renomované dvojici dokumentaristů Antoinu Cattinovi a Pavlu Kostomarovovi se podařilo natočit neobyčejně silný, syrový, ale zároveň poetický portrét ženy, které se i přes nepřízeň osudu daří předávat svým dětem lásku a žít důstojný život. Strhující záznam Ljubina života, plný dramatických i intimních momentů, nabízí zároveň navýsost autentický pohled do neutěšené reality dnešního Ruska. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.69/155 ()

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama