Reklama

Reklama

Muž na laně

  • Velká Británie Man on Wire
Trailer 1

Obsahy(1)

7. srpna 1974 byl spáchán „umělecký zločin století“. Pachatelem byl francouzský vizionář, pouliční umělec, kapesní zloděj, provazochodec a především snílek, který by pro uskutečnění svého snu neváhal i zemřít – Philippe Petit. „Byla by to krásná smrt. Vždyť bych zemřel při provozování své vášně,“ říká dnes francouzský dobrodruh, který ilegálně přešel po ocelovém laně mezi newyorskými „dvojčaty“, v té době nejvyššími budovami světa. Samotná příprava akce zabrala Petitovi a jeho skupině spolupracovníků osm měsíců. Ve strhující rekonstrukci poskládal režisér James Marsh vzpomínky všech zúčastněných, z nichž je zřejmé, že i když byla akce promyšlena do nejmenších detailů, stačilo málo a na titulních stránkách světových deníků by fotka Petita procházejícího se téměř půl kilometru nad zemí mezi „dvojčaty“ chyběla. Skvěle dramaturgicky vystavěný snímek s napínavou dramatizací této unikátní akce využívá množství autentických záběrů a fotografií, které si Petit a jeho spolupracovníci pořizovali, a ve vhodných chvílích nechává naplno vyznít působivou hudbu Michaela Nymana. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (166)

Brunky 

všechny recenze uživatele

Tento dokument som si pozrel hned po filme The Walk, zaujimalo ma kolko veci z filmu je pravdivich a bol som skutocne prekvapeny, hlavny hrdina Filip je strasny typek a myslim ze ho v klude mohli obsadit do filmu Walk namiesto Josepha :D ked rozpraval myslel som ze rozprava basen :D ale pre tych ktorych este nevideli The Walk a chcu vidiet tak odporucam nepozerat, vsetko z filmu je v tomto dokumente. Pozriet az po filme! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - ARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů - Nejlepší dokument který jsem kdy viděl, strašně pozitivní, bezchybný snímek!!! - 3. 10. 2009 - kino Světozor - Malý sál - Praha - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.39/254 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pan Petit bude excentrik jako blázen a jeho živelný projev to jen potvrzuje. Kdo taky jiný než bláznivý excentrik by mohl zinscenovat natažení drátěného lana mezi věžemi obchodního centra (budiž jim země lehká) a jat se po nich rozšafně procházet? Ze zadání by se mohlo zdát, že v tomto snímku půjde o věrný záznam popsané události, jde ale "pouze" o následnou dramatizaci (neznalý by řekl, že pojednává o tajné válečné operaci), doprovázenou rozhovory účastníků a málem jiných záběrů dokreslující schopnosti Philippe Petita. Samotný pamětihodný okamžik procházejícího se eskamotéra na laně v závratné výšce nabídne tento snímek jen prostřednictvím autentických fotografií a vzrušeného komentáře hlavního aktéra.Člověk si říká, že pokud neexistuje žádný přímý filmový záznam, je to po čertech škoda. Celkově vzato jde o zajímavý dokument o velmi odhodlanému člověku, kterému by slušel ještě hlubší ponor do látky, o které především vypravuje a možná i střízlivější odhled. 85% ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nevidím tu veľa 5* hodnotení, ale podľa mňa je tento dokument hodný 100% hodnotenia. Príprava a samotná realizácia tohto neuveriteľného činu tu bola vykreslená fakt zaujímavo a čo ma prekvapilo najviac, boli tie emócie, ktoré niektorí členovia teamu prežívali aj po takej dlhej dobe po samotnom "(zlo)čine" Philippa Petita. To poukázanie na jeho správanie po splnení si svojho sna je fakt mrazivé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Reportér ve vrtulníku popisující Philippovu chůzi v čase v 1:20:50 je Neil Bush, dopravní reportér a pilot pro WCBS NewsRadio88. (glitter)
  • Druhý najlepší film všetkých čias na populárnom americkom webe Rotten Tomatoes. (Magazine)
  • Když měl Philippe Petit málo peněz na chůzi po laně na Harbor Bridge v Sydney, získal lano výměnou za improvizované žonglování a kouzelnickou show pro zaměstnance. (glitter)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama