Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonale chladný pravoúhlý trojúhelník s až nepředstavitelně nepříjemným rozuzlením. Myslíte si, že už víte jak snímek skončí a těšíte se s jakou chutí vypálíte, jak byl konec předvídatelný a jak jste na špek neskočili, jenže ejhle takhle jednoduché to rozhodně nebude. Napětí je dávkováno intravenózně s přesností na mililitry roztočené do jednoho bludného kruhu z něhož není cesty ven. Prakticky drsnější a bezvýchodnější verze podobně vymazleného a do sebe zapadajícího Butterfly efectu, akorát s tím rozdílem, že Triangle už nikdy nechci vidět znovu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že být na dvou místech zároveň je obrovská výhoda. Né tak ovšem na liduprázdném parníku, kde je nejpoužívanějším nástrojem brokovnice. Triangle mě ale víc než svou atmosférou dostal svou pointou, na kterou jsem byl fakt zvědavý. Zvláště po tolika hříčkách s našimi ztroskotanci. Někoho možná uplně tak nenadchnou dejavu efekty a dialogy, ale až na pár výjimek jsou navázány logicky. Triangle není špatný, ale já bych se rád více bál... :-) 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

I přes velmi slušný začátek mě Triangle o svých kvalitách příliš nepřesvědčil!! A nebylo to jen proto, že jsem se v něm ne vždy orientoval.. Naštěstí leccos vytáhne pohled na Melissu George, okatou, vyzývavě oblečenou slečnu, která splňuje žánrová klišé tím, že ráda leze a prozkoumává temné místnosti, od kterých by jiní šupem utíkali. Hlavně ale nabízí poměrně zajímavý námět. Další z britských nadějných tvůrců Christopher Smith už kdysi potrápil Franku Potente v Metru, teď bych v jeho podání ale uvítal spíš nějakou přehlednou vyvraždovačku, a ne mnohdy jen na efekt natočený „smyčkový experiment“.. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Hodně zajímavá věc, kterou není moc jednoduché popsat. Respektive mohl bych vám tu napsat o čem to je, ale vyspoileroval bych vám na tom filmu to nejlepší. Žena se probudí v typickém depresivním americkém baráčku a něco je s ní špatně. Už si nepamatuju, jestli v tom figurovalo malý děcko, ale asi jo. Omámeně působící se dopraví do přistavu a nasedá na motorem vybavenou plachetnici s přátely. Po cestě si její divnosti všimnou i ostatní, ale to už pomalu přestává fungovat vysílačka a přichází bouře, která nemá dlouhého trvání. Zase a znovu, nechoďte na CSFD. Už jenom první slova a naznačený subžánr vám zničí pointu, na kterou by jste jinak došli až za nějakých 25 minut. Tenhle "horor" zabrousí hodně do sci-fi a zhruba do půlky stopáže dokáže hodně příjemně překvapovat a bavit. Po půlce vám ale dojde, na co přesně vlastně koukáte a do konce už si neužíváte překvapení a promakaný příběh, ale vymakanou realizaci premisi. Proč ne, za zkoušku to rozhodně stojí ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Normálně by to bylo tak na trojku. Triangle totiž má jen zajímavý nápad, který ale v různých variacích protáčí pořád dokola, to si člověk uvědomí asi hnedka, a nějak se prostě přestává posouvat od té chvíle, kdy odhalí ten hlavní motiv a jen pořád dokola teda zkouší různé možnosti jak si hrát s tím samým pořád dokola. Jinak je to ale velmi efektně natočené, protože všechno je tam naaranžované tak neuvěřitelně perfekcionistickým způsobem prázdně, že to o to víc umocňuje ten dojem jaký ten film má mít :) a hlavně než se teda odhalí o co jde, tak je to i docela nepředvídatelné a napínavé. Co mě taky zrovna moc nenadchlo bylo takové divně nesympatické obsazení, ale to je jinak jen takový detail. Moc se mi to ani popisovat nechce všechno, protože u tohohle filmu se to docela vyplatí vůbec nevědět, každopádně ale proč to dostalo nakonec čtyřku má důvod třeba ten, že je ve filmu jeden bizarně surreálný moment, který není tak úplně podstatný a pravděpodobně spoustu lidi zaujme jen na tu chvilku, co to je na obraze, ale líbilo se mi to hodně celá ta scéna :). Další důvod je závěr filmu, který teda ukáže celou tu podstatu a ukáže divákovi něco opravdu hrozného, že se to nedá k ničemu přirovnat, aby to nebyl spoiler :) a taky, že je to ve výsledku tak zvláštně chytré hloupým způsobem nebo hloupé chytrým způsobem :). Takže jako fajn a zajímavé, i když nic extra, ale pro někoho se tam může objevit pár výborných momentů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama