Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film ma nebavil rovnakým spôsobom ako Los Cronocrímenes. Napätie ok, atmosféra tiež, dokonca aj herci, ale je to stále o tom istom a záverečná pointa by musela byť ešte o niečo silnejšia, aby plne vynahradila neustále deja vu. Alebo aspoň o to jedno kolečko menej a bolo by to za štyri. 65% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Opatrná čtvrtá hvězda za zdrcující finále, které dává celému filmu zcela nový rozměr. A také řeší několik základních problémů, které jsem chtěl filmu vytýkat. Skoro by se na to chtěl člověk podívat dokonce znovu, aby zkontroloval, zda mu neunikly nějaké zajímavé detaily, které by třeba vyřešily i zbytek nesrovnalostí. Ale jen skoro, protože jakkoliv byl v určitém ohledu přístup k populárnímu subžánru v tomto filmu svěží, z děje i postav se v klaustrofobickém prostředí lodi dalo podle mě vytěžit více. Takto Triangle trpěl i přes fajn napjatou atmosféru určitou nepříjemnou stagnací. Melissa George svou roli zvládla s přehledem, zbytek osazenstva byl slabší. 7/10 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock si může oddechnout, protože její Předtucha našla pokořitele a já tímto korunuji nového vítěze nevyhlášené ankety o nejhloupější film s časovou smyčkou, jaký jsem kdy viděl. Základní nápad a jeho potenciál znějí slibně, ale... Jedna z postav odpovídá ostatním na otázku, kdo byl Sisyfos a své nepřesné vysvětlení zakončí větou "Studovala jsem to, ale už si to nepamatuju." Tuto repliku považuju za freudovský přeřek autorů filmu. Netuším, zda někdo z nich studoval scenáristiku, dramaturgii nebo režii. Zdá se, že ne, ale pokud ano, měli by se po Trianglu chytit za nos a najít si jiné povolání. Jalově načrtnuté postavy jsem nejdřív považoval za snahu ulehčit divákům orientaci v příběhu, který se zajímavě zauzlí, a upoceně neherecké výkony jsem omlouval omezenými možnostmi laciné produkce. A i když bylo zřejmé po pár minutách, že na 5 hvězdiček to věru nebude a na 4 nejspíš také ne, film pořád sliboval jeden z těch malých, nenápadných pozoruhodných filmů, jako je třeba tematicky příbuzný španělský kus Uvězněni v čase. Ukázalo se, že právě z něj si Triangle bere víc, než se obecně považuje za slušné, ale bohužel nedisponuje jeho věcným a funkčním scénářem. Vše, co se v Trianglu děje, se děje proto, že je to vnějškově efektní a teprve zpětně se horko těžko hledají způsoby, jak to dějově odůvodnit. Hledají a nenacházejí. Potenciál hodnocení co chvíli klesal, ale pořád ještě byla ve hře možnost, že je to film s Velkou Pointou, po které se plácnu do čela, jak jsem byl bláhový, a zpětně přehodnotím vše, co jsem do té chvíle viděl. Inu... nic takového se nestalo. 20% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy typu jachta nebo opuštěný parník. Proto jsem skoro celou první polovinu chrochtal blahem. Když však ve druhé půlce vidíme stejnou scénu asi dvacetkrát za sebou, tak to logicky začne nudit. Ke konci mi z toho už skoro hrabalo, ale pocit stísněnosti režisér dosáhl výborně, to tedy jo. Vymyslet trošku jiný systém příběhu a byla by to pecka. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

To mě poser... famózna časová smyčka, s ktorej niet cesty späť... všetko začína dávať "zmysel", niekto si prečíta bajku, povesť, poviedku (to je fuk) no a samozrejme pri tejto príležitosti vymyslí ultra mega special originálny scénar (omg). Následne ja čumím na film, kde hysterická Melissa George hádže zhulené ksichty na 2 spôsoby... hádam sa so svojou priateľkou o tom ako ja si neviem predstaviť keby som videl sam seba, alebo čo to je mať doma také decko... proste babam sa to očividne páči, pretože rozmyšľajú inou časťou mozgu (asi), avšak mne..? Mňa rozhodne toto nechytilo... hlúpe, ani snaha o trochu racionálneho myslenia alebo aspoň mierneho naznačenia niečoho, čoho by sa dalo chytiť... pevne verím, že snímok bude hit, pretože rozoberanie tohto špecialu... wow 2/10. Zabudol som zmieniť klasický námornícky výcvik američaniek v domácnosti... nôž, sekera, brokovnica no a nakoniec umenia Jackie Chana... hu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama