Reklama

Reklama

Bahrtalo! (Hodně štěstí!)

(festivalový název)
  • Maďarsko Bahrtalo! Jó szerencsét! (více)
Maďarsko / Rakousko / Německo, 2008, 80 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální hraný dokument o dvojici maďarských Boratů na cestě Evropou. Kníratý Cikán Lali a plešatý gadža Lori pocházejí z Transylvánie a jsou přátelé na život a na smrt. V úvodu se charizmatická dvojice vydává do Vídně, později společně vyrazí ještě do Egypta. Zažili už řadu neúspěchů a i ty sporé úspěchy trvaly jen krátce, jejich přátelství ale překonalo vše. Hraný dokument s prvky crazy komedie boratovského stylu vypráví o dvou buranech a jejich střetu s civilizací. Film plný čiré východoevropské poezie působivě popisuje střet mezi spontánním Východem a upjatějším Západem. Oba herci jsou režisérem vedeni tak, aby hráli sebe samé, a problémy tak řeší vlastním, obvykle značně svérázným způsobem. Právě pozice na hranici dokumentu a hraného snímku udržuje filmu jeho nespoutanou energii a čirou spontaneitu. Existence hrdinů před kamerou postrádá cokoli kašírovaného a překlene tak i mozaikovitou strukturu snímku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neurážející, ale snad až příliš nízkorozpočtová (je vidět, že film neměl pevně daný scénář a hodně se improvizovalo) komedie o rozdílech mezi kulturami a neutuchajícím přátelství dvou odlišných, ale v jádru stejných, kamarádů. Nenudí ani nenadchne. (43. MFF KV - 12.7.08) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o dvou svérázných kamarádech a jejich obchodních cestách, první do Vídně a druhé do Egypta. Nejzajímavější že, že první část (Vídeň) je vlastně dokument, který byl součástí cyklu evropských dokumentů. Po dvou letech k této části režisér dotočil egyptskou část. Herci (jestli se dají vůbec takhle nazývat) hrají sami sebe a problémy řeší svým způsobem. Život jejich postav kopíruje jejich vlastní život, což je na tom nejlepší. Komedie plná energie a radosti ze života. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný cikánsko-maďarský road trip dvou svérázných a mimořádně vtipných kamarádů. Film točený s radostí a lehkostí, které se přenesou i na diváky. Dozvíte se třeba spoustu věcí, třeba že předkové cikánů jsou z Egypta...vždyť přeci vypadají úplně stejně...a nosí klobouky a dlouhé kníry. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce - 35%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.91/93 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Alespoň je to cestopisná pohlednice. Ta arabská diskotéka měla dobrou atmosféru a bytová párty na závěr také. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Sám režisér Robert Lakatos o filme tvrdí, že je to na 100% dokumentárny film a na 100% hraný film. (baruss)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama