Reklama

Reklama

Ptačí sezóna

(festivalový název)
  • Lotyšsko Vogelfrei

Obsahy(1)

Povídkový film kvarteta mladých režisérů o čtyřech významných okamžicích v životě jednoho muže. Teodors je nejdřív malý chlapec, který se účastní prázdninových dětských her, poté dospívající hokejista, jenž navazuje vztah s dívkou, osamělý, ale i sebestředný a manipulátorský manažer a nakonec venkovský lovec dravců. Stále ale zůstává mužem, který má k okolí vztah ostýchavý až nejistý. Příběhy jsou zdánlivě všední, zůstávají ale nedořečené. Film má zasněnou (a snovou) atmosféru, emoce tu příliš neprobublávají na povrch, o to více se děje pod hladinou. Nálada se proměňuje – od dětsky bezstarostné letní atmosféry prvního filmu až po absurdní duch posledního snímku. Všechny čtyři povídky spojuje vysoká míra autenticity a citlivosti k nejistým, uzavřeným hrdinům. Snímek Ptačí sezóna získal litevskou národní filmovou cenu za nejlepší scénář, kameru a nejlepší film. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čtveřice režisérů natočila čtyři příběhy ze života jednoho chlapce/muže. Hlavní hrdina je uzavřený až samotářský člověk. Zřejmě z důvodu snížení výrobních nákladů se všechny části odehrávají v současnosti. Výsledek je tedy buď sci-fi nebo povídkový film. Osobně se kloním k druhé možnosti. Pokud tohle dostalo cenu za nejlepší lotyšský film i scénář, nerad bych viděl zbytek jejich produkce. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.65/159 ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V karlovarském programu zněl popis filmu velmi lákavě, o to větší asi pak bylo zklamání. Čekal jsem nějaký přesah, propojení, vyústění..., ale nic z toho jsem neobjevil. Nebýt poslední povídky, tak bych snad musel dát odpad. ( 43. KVIFF ) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama