Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zapadlá ves v hloubi Ruska. Začátek 20. století připomínají jen ojedinělé fotografie na stěnách roubenek. Ženy se tu oddávají rituálům málem pohanským a věří, že jejich životy jsou magicky propojeny s místní roklí. Každý, kdo toto pouto zpřetrhá, zahyne. Jediný, kdo se vymkl odvěkému řádu, je mladý vzdělanec Karev. Rád by splynul s rodným prostředím, ale je již infikován městskou civilizací. Jeho cizost přitahuje místní ženy, sblížení s ním je však pro ně zkázonosné... Film vychází z rané prózy básníka Sergeje Jesenina, v níž rezonuje i jeho nepřekonatelný vnitřní svár: stesk odrodilce kompenzovaný pózou zhýralého světáka. Dokumentaristická zkušenost režisérky je patrná ve způsobu reanimace zaniklého času. Dokládá ho nejen až muzeálně průkazná věcná sféra – rekvizity a kostýmy, ale i herecké kreace. Postoje, psychologie, pohledy a gesta protagonistů odstiňuje nepřehlédnutelný nános patiny odeznělé epochy. Současně vypovídají i o libých a nelibých rysech ruské mentality, z nichž bývají odvozovány úvahy o „záhadách ruské duše“. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu lidské. Drsné osudy lidí ve stejně drsné ale o to malebnější ruské krajině. Tento komentář je rutinní příklad nudného výblitku stejně jako je tento film příkladem nudného artu, který jako by měl trojnásobnou stopáž. Při troše štěstí na něm usnete. Já jsem to štěstí měl tak nedávám odpad... ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.22/134 ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama