Reklama

Reklama

Na slunečné straně Alp

(festivalový název)
  • Slovinsko Na sončni strani Alp
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Slovinsko, 2007, 15 min

Obsahy(1)

Dvě typické slovinské rodiny spolu žijí v idylických vztazích, dokud si jedna z nich nekoupí nové auto… Souseda a jeho rodinu tato událost zneklidní, ale odolají závisti a raději se na vysokohorské túře kochají krásami své země. Hořce ironická anekdota, založená na jednoduchém, ale účinném nápadu, je originální odpovědí na současné společenské dění ve Slovinsku. „Na slunečné straně Alp – tímto způsobem charakterizují cestovní kanceláře mou vlast jako krásnou zemi, plnou pohostinných a přátelských lidí. Nedávné rasisticky a xenofobně zaměřené události však ukazují Slovinsko v temnějším světle a můj film se snaží na to reagovat.“ Janez Burger [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - EAST OF THE WEST - OUT OF COMPETITION - Na Východ od Západu - Mimo soutěž - 30%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Je to jaksi taková krátká reklama na Slovinské hory...je tam krásně, svítí sluníčko, vše se zelená a nad tím se trčí vysoké hory...a žijí tam samí černoši (opravdu nevím co si pod tím myslet), kteří v národních krojích hrají oslavné písně na Slovinsko a ještě u toho řeší závist nad sousedovým novým autem...zvláštní filmek, ve kterém uvidíte jódlovat černocha na vrcholku hory. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nevím ani proč, ale nenudil jsem se a jako reklama na dovolenku na Slovinsku to funguje bezvadně. (43. MFF KV - 12.7.08) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako největší a nejlepší vtip považuji, že ve Slovinsku žijí samí černoši. Jódlující černoch na alpských vrcholcích je taky fajn, ale jinak to fakt vypadá jako reklama na Slovinsko, jak už zmínil bouncer. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama