Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro oznámení rozchodu není dobrý žádný den – o to méně ten, který měl být původně oslavou výročí. Lucia se však manžela Giovanniho nechce vzdát. A do svého spontánního boje o mužovo srdce zapojí nejen kamarádky, ale i filmaře Erose, který spolu se svým parťákem snímá každou chvilku rozcházejícího se páru. To, co mělo být dokumentem o umělcích pracujících na volné noze, se stává svědectvím o každodenních partnerských problémech lidí z velkoměsta. A podobně jako nelze žádné rozhodnutí ve vztahu považovat za definitivní, bylo by krátkozraké i dělení hrdinů na padouchy a svatoušky. Snímek o všemožných podobách lásky, a hlavně o její nevyzpytatelnosti, jímž se prolíná smutná píseň Billie Holidayové Good Morning Heartache, reprezentuje mladou krev italské kinematografie. Ač se odehrává v atraktivním prostředí filmařů, neukazuje ho v tak zářivém světle, jak ho známe ze společenských rubrik. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů co se mi podařilo ve Varech vidět. Rozchod bolí a čověk se té bolesti brání všemi možnými prostředky. Ve výsledku si uvědomíte ,že asi se my lidé chováme podle nějakého univerzálního vzorce nebo co. Kdo už zažil uvidí 93 minut svého života z nadhledu. Nezbývá nic jiného než pozvat "Smutek" a říci mu - "Dobrý den!" ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Tento film bol neskutocne nudny. Snimok poňaty ako dokument nie je v sucastnej dobe uz nicim novym ani vynimocnym. Pribeh bol velmi predvidatelny a fadny. Dej sa mohol dotknut len niekoho kto prave prechadza podobnym neprijemnym zivotnym obdobim. Vela som od mladych talianskych hercov neocakavala, ti ma vsak jediny prekvapili. A za ich vykon si zasluzia aspon dve hviezdy. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu bych neměl sebevětší problém najít zápory a ohodnotit nízko. Tady totiž záleží na tom, jestli přistoupíte na hru tvůrců a způsob snímání filmu považujete za nápad originální, nebo za absolutně špatný nápad, který vám nesedí. A já se přikláním k názoru, že snímat film formou dokumentu je nápad originální a já jsem ještě nic podobného neviděl. Tato hra tvůrců mi evidentně sedla, protože film považuji za velmi originální a za velmi povedený. A přitom je to tak triviální nápad, až mě to překvapilo. Jde vlastně o to, že Giovanni je divadelní herec a jeho dva kamarádi o něm točí dokument na téma nelehký život herce. A zrovna se trefili do doby, kdy se Giovanni se svou manželkou a matkou jeho dítěte rozchází. A my sledujeme příběh právě jejich dokumentárními kamerami, ale zároveň je můžeme sledovat i když kamery odloží, protože tohle přece není dokument, ale celovečerní film. A jak už jsem řekl, takto pojatý film jsem ještě neviděl a autorům tohoto nápadu patří poklona. Navíc pro tento film byli také zvoleni sympatičtí herci a dějově je to taktéž dobře zvládnutý film, takže nemám příliš co vytknout, a proto jsem se rozhodl s čistým svědomím udělit tomuto filmu z Itálie maximální hodnocení v podobě pěti hvězdiček. ()

matilda33 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý môže byť rovnako výborný ako aj neskutočne nudný a predvídateľný. Záleží na tom, ako to celé beriete, vidíte a cítite. Nie každému sa bude páčiť akási zmes filmu a dokumentu... aj keď vlastne, kde začína ten film a končí dokument a naopak... každopádne, mne sa to páčilo, a len si kladiem otázku, čo urobím ja, až sa mi to náhodou prihodí... možno len privítam smútok... a možno nie. ()

charmin 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze ak sa clovek nevie stotoznit s nejakou postavou, film sa mu mozno bude pacit (ak ma rad taliansku mentalitu;) ), no neoceni ho tak, ako ked uvidi vo filmeseba alebo podobny vztah ako prezil. Musim povedat, ze aj ked miestami sa film snazil byt nieco, cim skutocne nebol, a miestami boli aj sceny prilis komplikovane a cloveks a v nich nevyznal, mne sa pacil..A pacil sa mi teda dost!! Plus ako dodatok skvely soundtrack, okrem talianskych limonadovych pesniciek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama