Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím z pohledu dětského diváka, jelikož v době, kdy jsem ho viděl, mě bylo 11 let. Byla to VHS z půjčovny:) Příběh snímku byl důmyslně promyšlen a napětí by se dalo "krájet". Některé scénky ovšem působily "fádně". Výkony hlavních hrdinů byly celkem příjemné, když vezmeme v potaz, že to byly děti. Poklad i pirátská loď, vlastně celkově to prostředí působilo "opravdově" a v některých pasážích dokonce byly i "lekačky". Nevím no, budu hodnotit průměrně, možná by si film zasloužil čtyři hvězdy, ale to bych ho musel ještě jednou vidět. A to se myslím už nestane, jelikož naše televizní stanice ho krutě opomíjejí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil režisér Richard Donner, podľa scenára Chrisa Columbusa a pod patronátom Stevena Spielberga, snímok "Rošťáci" (The Goonies). Je to detský dobrodružný film, ktorý tu mnohí užívatelia vynášajú do nebies a stavajú do pozície kultového titulu. Uznávam, že pre niekoho to môže mať neodolateľné nostalgické kúzlo. Ja som však tento titul prvý krát videl až teraz, vo veku štyridsať štyri rokov. Takže evidentne nie som cieľovou diváckou skupinou. Pripadalo mi to prestarnuté, naivné, zdĺhavé a neznesiteľné ukričané. Vôbec sa mi to nezdalo napínavé, ani vtipné. Nebavilo ma to. Výprava partie nesympatických, uziapaných sopliakov za pirátskym pokladom ma takmer k smrti unudila. Ak ste to videli ako deti, tak to mohlo byť super dobrodružstvo. Ak si to však pozriete až ako dospelý, tak žiadny zázrak nečakajte. ** ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě kultovní dobrodružka a nejzářnější zástupce amblinovských 80's dobrodružek pro děti, které do civilních prostředí amerických předměstí či maloměst situovaly velkolepá fantaskní dobrodružství a byly koncipované jako horské dráhy plné různorodých emocí od napětí, přes děs a hrůzu až po rozvernou zábavu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

andriy 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)]. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)
  • Herci viděli loď poprvé až při na samotné scéně, kdy ji objeví. Většina vykřikla "Holy shit!". Scéna musela být následně přetočena bez sprostých nadávek. (mi-ib)
  • Na fotce u novinového článku o Chesteru Copperpotovi je herec Keenan Wynn. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama